zondag 12 augustus 2012

Oslo

Gisteren zijn we naar Oslo gevlogen. Vanaf de luchthaven was het nog een half uurtje met de trein naar de stad. Dat ging allemaal prima. Ons hotel ligt midden in het centrum; ideaal! Nadat we de bagage in de kamer hadden gezet zijn we de stad ingegaan. Na een rondje wandelen begonnen de magen behoorlijk te knorren. Een restaurant vinden is hier geen probleem, er zijn er genoeg. Piet had een heerlijk visje maar mijn keuze was iets minder goed uitgevallen; rauwe tartaar, rauwe eierdooiers, rauwe ui, koude bietjes, een prutje dat op tapenade leek maar nergens naar smaakte en wat mosterd om het geheel op smaak te krijgen….kortom het was niet te nassen…. Vandaag met volop zon en een graadje of 23 een stralende dag! We vinden het zonde om in een bus of metro te zitten met dit mooie weer daarom besluiten we fietsen te huren. Deze keus blijkt helemaal super, we crossen een groot deel van Oslo door.
Er valt in één van Europa’s grootste en groenste stad veel te zien en te beleven.
Zo bekijken we het Opera gebouw, hyper modern met veel glas en marmer en ook het middeleeuwse gedeelte van Oslo is de moeite waard om af te stappen. Vesting en Slott Akershus dat gebouwd is in 1299 is prachtig om te bekijken. De wallen van deze vesting bieden daarbij een mooi uitzicht over de haven van Oslo.
Leuke bijkomstigheid was dat er bij het slot gerepeteerd werd voor een middeleeuws toneelstuk. Ondanks dat we er geen bal van verstonden was het hartstikke leuk om zien. Het was een hele trap om er te komen maar ook het Koninklijk Paleis hebben we bekeken. Helaas stond het gebouw in de steigers, zoals trouwens heel veel gebouwen hier. Ook aan wegen wordt flink gewerkt, hier en daar waren behoorlijke bouwputten. Uiteraard mocht een wandeling over de koninklijke voetgangersstraat, de Karl Johans gate niet ontbreken.
Deze verkeersvrije boulevard met een lengte van bijna 2 km loopt van het station naar het koninklijk paleis en vormt het kloppende hart van Oslo, met chique winkels, luxe hotels en toprestaurants. Een normaal biertje kost hier overgens €10,50….dronken zullen we hier niet worden haha…..maar ééntje op een terrasje in de zon moet kunnen. Al met al is Oslo een hele leuke en gezellige stad!! Morgen vliegen we door naar het noorden. Geen idee of we daar gelegenheid hebben om ons blog bij te werken, we zien het wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten