vrijdag 1 augustus 2014

Victoria 2


Onze laatste volle dag in Canada brengen we ook nog door in Victoria. De stad die bekend staat als “Bloemenstad van Canada” vanwege de kleurige bloemperken die je overal ziet. Het heeft een mooie natuurlijke haven , Engels aandoende winkelstraten, veel musea, tal van gezellige barretjes en eetgelegenheden en  een prachtig parlementsgebouw. Ook Fairmont heeft hier een naam hoog te houden met het statige Empress Hotel.

 
Langs de haven is het een komen en gaan van straatartiesten. Locals proberen er middels tekenkunst, brei- en en houtsnijwerk een centje bij te verdienen. Levendigheid genoeg!! Piet had iets gelezen over “The Butchart Gardens”, net buiten Victoria. Daar zijn we aan het eind van de ochtend heen gereden. Deze tuinen (een soort Keukenhof van Canada) zijn privé bezit van ene familie Butchart. Het is er werkelijk schitterend!! Mooi aangelegd en keurig onderhouden. Zeker de moeite van het bekijken waard.


Halverwege de middag zijn we weer terug in Victoria en vermaken we ons nog een paar uur in de stad. En dan zit ons laatste vakantiedag in Canada er ook op. Morgen varen we met de ferry over naar het vaste land, brengen de auto terug en vliegen vervolgens weer naar Nederland. Wát hebben we genoten van dit schitterende en gastvrije land. Er was er in één woord geweldig!! Maar natuurlijk is het na 4 weken ook weer lekker om naar huis te gaan, om iedereen weer te zien en te spreken. Leuk dat jullie ons wilden volgen via dit blog! Tot snel in Nederland xx

5 opmerkingen:

 1. Wederom enorm genoten van het blog!
  Goede reis terug, en tot snel.
  André en Alinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt André en Alinda!! Hopelijk tot zondag....voorlopig hebben we al 4,5 uur vertraging :-(....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hebben heerlijk met jullie meegereisd, jullie blog intenser beleeft. Het is jullie weer gelukt, want uit ervaring ( niet dat wij meegeholpen hebben) weten we dat het wel moeite kost.

  Een goede vlucht en ook wij zijn blij om jullie weer te zien.
  Gr. Cees en corina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk om meegelezen te hebben, Joke. Wat een mooie reis weer. Nu op naar het fotoboek... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Joke, wat een geweldige reisleidster ben je toch! Lekker leesbare verslagen met veel informatie en prachtige foto's. Zo heb ik vanuit huis stiekem heerlijk met jullie meegenoten. Dank je wel X

  BeantwoordenVerwijderen