maandag 13 september 2010

Bieb Valkenburg

Een aantal weken geleden ben ik begonnen om de bieb in Valkenburg een beetje ala Katwijk aan den Rijn te veranderen. Tijdens de zomermaanden hebben we eerst flink wat oude boeken afgeschreven. Twee weken geleden heb ik samen met Anneke de jeugdhoek aangepakt. De eerste leesboekjes staan op de plaats waar de A-boeken stonden. De B en C-boeken konden doorgeschoven omdat de jeugdinfomatief op de plaats van de volwasseninformatief is komen te staan. Omdat de prentenboekenkast overvol stond hebben we de kleine prentenboekjes frontaal in het oude eerste leesboekenkastje gezet, wat er hartstikke leuk uitziet. Hierna ben ik begonnen met de volwassenboeken. Eerst alles met Netty en Sjaan doorgeschoven, en de dectectives tussen de thrillers gezet. Omdat er veel oude boeken afgeschreven  zijn kon er een kast uit en daarvoor in de plaats heb ik twee tafeltjes neergezet om er vervolgens een aantal romans op te zetten. Het bureau met nieuwe boeken en 't grote obstakel voor de toptitels hebben plaats gemaakt voor een mooie tweetraps en drietraps display. Het rommelige kastje met oude tijdschriften is ook verdwenen, de tijdschriften staan nu keurig netjes in de daarvoor bestemde bakken. Binnenkort komt er een nieuwe leestafel en de klok die het begeven heeft moet ook nog vernieuwd. Het kantoortje is nu nog een mega bende, er staan allemaal spullen die nog naar het grofvuil e.d. moeten maar als dat binnenkort helemaal is opgeruimd hebben we weer een gezellige, frisse en ruim ogende bieb in Valkenburg.


4 opmerkingen:

  1. Van de foto's krijg ik inderdaad een frisse indruk. Zo'n onderbreking van een rij kasten met een tafel geeft echt een open en uitnodigende aanblik. Als ik in de buurt ben tijdens openingstijden kom ik zeker even kijken naar het resultaat van alle inspanningen. Succes ermee!
    groet, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt echt eer van je werk en het ziet er leuk en ruimtelijk uit! Ik kom een keertje langs om het in het echt te bewonderen.

    BeantwoordenVerwijderen