maandag 20 september 2010

Mossel allergie

Elk jaar in september of oktober eten we bij de ouders van Piet met het hele gezin een keertje mosselen.  Afgelopen vrijdag was het weer zover. Na het voorgerecht kwamen de pannen met gekookte mosselen op tafel, heerlijk! Ik had me toch een trek....maar na een mossel of acht zit ik eigenlijk al hartstikke vol. De knoop van m'n broek gaat los en omdat ik niet kinderachtig wil zijn eet ik toch braaf m'n bordje leeg. Zelfs het heerlijke ijs gaat er nog achteraan. 's Nachts om half vier wordt ik wakker met een akelig gevoel in m'n maag. Terwijl ik zucht en draai ligt er naast me iemand heerlijk te snurken, die heeft zo te horen nergens last van denk ik nog. Twee tellen later hang ik met m'n hoofd boven de toiletpot..... Ik voel me meer dood dan levend, gatsie! Later in bed bedenk ik me dat dit al de derde keer is dat ik ziek ben na het eten van mosselen. De eerste keer dacht ik dat ik een bedorven mossel had gegeten, de tweede keer gaf ik de wijn de schuld maar dat kan het dit jaar absoluut niet zijn. Omdat de anderen alle keren nergens last van hebben gehad ligt het volgens mij toch aan mezelf. Al googelend kom ik er achter dat er een mossel allergie bestaat. Ik had er nog nooit van gehoord maar de symtomen komen erg overeen met mijn klachten. Omdat mosselen erg eiwitrijk zijn kunnen sommige mensen er misselijk van worden en huiduitslag krijgen. Van het laatste heb ik gelukkig geen last gehad. Jammer....maar voor mij in ieder geval geen mosselen meer, ik ga volgend jaar wel samen met m'n zwager,die z'n neus ophaald voor mosselen, gourmetten....

2 opmerkingen:

  1. Wordt toch vegetarier Joke; van een stuik andijvie krijg je dat allemaal niet. je hoeft ook nooit meer in de rij te staan bij de slager; allemaal voordelen.
    Maar ik hoop dat je gauw weer opknapt. Je voelt je in dit soort situaties als een natte krant...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben alweer op de been hoor Monique, was idd de dag erna zo gammel als wat. Maar in de rij staan bij de slager voor mosselen? Waar is die slager dan?

    BeantwoordenVerwijderen