dinsdag 1 juni 2010

24 uur

Zojuist een andere foto bij m'n twitter profiel gezet en vanmiddag een aantal mensen opgezocht om te volgen. Het begint er op te lijken.....
Het is allemaal hartstikke leuk maar.....waarom heeft een dag maar 24 uur?  Lezen, mailen, smsen, bloggen, hyven en twitteren. Foto's bewerken op flickr, favorieten toevoegen in delicious en wiki.... En dan moet er tussendoor nog gewerkt worden en  thuis wacht uiteraard ook het één en ander.  Vorige week kwam de eerste klacht: "Waar is eigenlijk dat ene overhemd dat ik twee weken geleden in de strijkmand heb zien liggen?"
"Oeps...nog steeds in de strijkmand vrees ik", was mijn antwoord. Nu hoor ik iedereen denken...strijkt hij het toch lekker zelf. Maar daar zit nou juist het probleem. Eigen schuld dikke bult want ik hou qua huishoudelijke taken graag de touwtjes in eigen beheer. Toen wij vorig jaar gingen samenwonen was dat een klein probleempje want Piet was ook gewend alles zelf te doen. Ik heb er weken over gedaan om hem achter de strijkplank vandaan te houden. "Ik bemoei me niet met jou gereedschapskist en jij niet met mijn strijkplank" was toen mijn motto. Temeer omdat hij alles binnenstebuiten ging opvouwen, vreselijk! Maar ja nu met 23 dingen zou het natuurlijk erg handig zijn als...... Nee toch maar niet, ik doe het liever zelf. En misschien is het maar goed dat een dag gewoon 24 uur heeft.

4 opmerkingen:

 1. Stuur Piet gerust langs voor een mandje strijkgoed hoor. Ik kan het heel gemakkelijk uit handen geven.!!Binnenstebuiten is ook geen enkel probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ik dacht dat die 'strijkstoomgenerator' het al bijna vanzelf deed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook zo'n ding: helemaal super. Alleen maakt het geval zo'n herrie. Ik ga altijd om 22.00 uur strijken dus niemand is daar evht blij mee. Maar als ik zeg:"dan doe het toch lekker zelf"dan id het ineens geen punt meer. Eigenaardig he?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt dit nog wel op de echte ouderwetse strijk??

  BeantwoordenVerwijderen