zondag 13 november 2011

Sydney

Voor ons gevoel vliegt de tijd….we zijn zojuist na een vlucht van bijna 8 uur in Kuala Lumpur aangekomen na drie dagen Sydney. Wat is dat een geweldige wereldstad!! En wat hebben we veel gezien en gedaan in die paar dagen. Met de ´Hop On Hop Off´ zien we alle highlights en natuurlijk doen we heel veel te voet.Zo struinen we rond door Darling Harbour, het stadsdeel waar ook ons hotel staat, ligt aan het rustige water van de Cockle bay. Je vind hier het Maritiem museum, het Aquarium en veel restaurants, tuinen en parken. Overdag en ´s avonds is het er een drukte van belang: live amusement, straatartiesten en verschillende voorstellingen op de kade en in het water.Ook The Rocks, het meest historische deel van Sydney bekijken we van voor tot achter. De smalle straten met klinkers en omgebouwde pakhuizen zorgen voor een gezellige sfeer.De toeristische weekendmarkt, met kraampjes en allerlei prullaria pikken we ook mee. Hier ligt aan de haven het bekende Opera House met zijn blinkende zeilachtige daken, prachtig!En natuurlijk Harbour Bridge….mwhaaa we zijn met de bridge climb naar de top geklommen!! Een geweldige onvergetelijke belevenis. Je wordt na allerlei veiligheids toestanden in een camouflagepak gehesen om bestuurders beneden niet af te leiden, vervolgens wordt je vastgekoppeld aan een kabel en ga je onder begeleiding de brug op: Supergaaf!Als leuke afsluiter was er gisteravond vanaf het water bij Darling Harbour nog een spetterend vuurwerk. We hebben hier genoten en eigenlijk was het voor ons veel te kort maar voor de portemonee beter om te gaan…..

7 opmerkingen:

 1. Sydney ziet er wel fantastisch uit.
  Wat een avontuur op die brug, ik zou dat niet
  zo gauw durven. Leuk om het vervolg van jullie
  reis te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw... wat een mooie foto's allemaal en wat vliegt de tijd! Geniet nog en tot gauw, groet Bernadet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het einde van jullie vakantie komt in zicht. Maar wat hebben jullie weer veel gezien en gedaan!! Goeie reis terug alvast en tot gauw weer in de bieb. Groet, Loes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat ze voor jullie nog vuurwerk afschoten! Mooie fotos, zo te lezen vermaken jullie je prima! Veel plezier nog! Gr fijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Joke,
  Wat een geweldige reis hebben jullie gemaakt. Het ziet er met al die mooie foto's allemaal zeer aantrekkelijk uit. We hangen straks aan je lippen als je weer terug bent, want je hebt vast veel te vertellen.
  Goede reis naar huis.

  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Joke en Piet,
  Wat gaat de tijd snel. Wat een geweldige stad lijkt me dat. Zou ik ook wel willen zien. Wie weet. Ik zie je snel en geniet nog van de laatste dagen. Goede reis en let op je paspoort.

  Liefs Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Joke,
  Wat een geweldige "climb" daar op die Harbour Bridge, hoe komen ze daar op zo'n "uitje". Ik zou niet durven hoor, ik sta paf dat jij zulk soort dingen onderneemt!!
  Maar aan alles komt een einde en dus goede reis naar huis en tot horens.
  Gr. Liane

  BeantwoordenVerwijderen