zaterdag 12 november 2011

Thredbo

Van Bright rijden we, via de Snowy Mountains, voor twee dagen naar Thredbo. Deze populaire wintersportplaats ligt op 1420 meter tegen de helling van Mount Kosciuszko, met 2229 meter de hoogste berg van Australië en tevens het middelpunt van het Kosciuszko National Park. Het wordt een beetje saai maar onderweg is het weer prachtig rijden.


De ruim 600 km die ons wordt aangeraden te rijden korten we wel in voor een kleine 300 km. Tenslotte hebben we vakantie en dan is 600 km rijden in de bergen wel iets ‘too much’ vinden we. Thredbo village blijkt een beetje uitgestorven, de meeste winkeltjes en restaurants zijn dicht. Na een drukke winter periode houden ze het blijkbaar even voor gezien. Wandeltracks zijn er in overvloed dus vervelen hoeven we ons niet. Na aankomst lopen we een heerlijk rondje in de zon om vervolgens de andere dag de kabelbaan naar boven te pakken. Dat loopt iets anders dan verwacht. Een mega donderbui en daarna donkere wolken boven de kabelbaan zorgen ervoor dat we het niet verstandig vinden om nu naar boven te gaan. Daarom lopen we een wandeling wat lager op de berg. Halverwege onze trip is het maar goed dat we de poncho’s bij ons hebben want we krijgen een flinke bak water over ons heen. Gelukkig wordt het s’middags droger, de lucht klaart op en gaan we alsnog met de kabelbaan de berg op naar 1860 meter.



We hadden er wel rekening mee gehouden maar….wát een wind en kou daar! Hier en daar ligt zelfs nog een plukje sneeuw. Tijdens ons klim en klautertocht naar een kleine 2100 meter waaien we flink uit en lopen we er letterlijk met ons hoofd in de wolken……

1 opmerking: