woensdag 10 juni 2015

Pitlochry en omstreken

Wakker worden van de geur van vers gebakken brood….. mmm heerlijk! De bed en breakfast is geweldig. Gisteren kregen we te horen dat het ontbijt tussen “half eight and nine” klaar zou staan. Dus wij om half acht naar beneden…op naar de lekkere lucht. Daar schrok de dame des huizes zich een ongeluk. Het rook er wel lekker maar er stond nog niks klaar. We waren “too early”. Direct hadden we door dat wij het totaal verkeerd begrepen hadden, “half eight” betekend natuurlijk half negen. Het arme mens heeft zich het zweet op haar bovenlip gewerkt om alles snel op tafel te krijgen. Wat een heerlijk Schots ontbijt, dat was meer dan de moeite waard om er even op te wachten!
Na afloop kregen we van onze gastvrouw nog een paar mooie wandeltips. Na het ontbijt vertrekken we richting Pitlochry, een gezellige bedrijvige plaats met leuke straatjes, winkeltjes, restaurantjes en koffietentjes. Na een bakje cappucino gaan we verder naar Aberfeldy. Daar doen we één van de aanbevolen tochten. Een prachtige klim van twee uur door een bos.
Na de lunch rijden we terug naar Pitlochry en doen nog een wandelroute door deze omgeving. De paarse route verwarren we met de gele en die loopt vervolgens door in de bruine route….één grote puinhoop dus, maar al met al hebben we heerlijk gelopen!! Over het weer horen jullie ons tot nog toe niet klagen. Het is al twee dagen droog en vandaag zelfs warm!!

1 opmerking: