zondag 23 oktober 2011

Cairns

Cairns ligt in het tropische noorden van Queensland. Twee van de mooiste natuurlijke rijkdommen van Australië, de vochtige tropische regenwouden en het Great Barrier Reef, komen in Noord Queensland bij elkaar. Daardoor is het een geliefde vakantie plek voor velen. Doorgaans is het er erg warm en droog maar de afgelopen week heeft het sinds 1917 niet meer zoveel geregent….een beetje Nederlands weer zal ik maar zeggen…..
Vrijdagmiddag, na mijn aankomst, zijn we ondanks het slechte weer toch twee tourtjes gaan boeken. Enige twijfel gooide we snel over boord; we laten ons natuurlijk niet kisten door tropische buien!
Zaterdagochtend zaten we al vroeg in de boot die ons naar de Barrier Reef bracht. Omdat er die dag veel wind stond ging de ferry flink tekeer. Eenmaal op zee ging zowaar toch het zonnetje flink schijnen. We hebben bij elkaar 3 snorkelsessies gedaan. Wat is dat een onwijs mooie ervaring. We zagen de mooiste koralen en vissen. Grote en kleine vissen en in allerlei felle kleuren. Een aantal duikers onder ons hebben zelfs een (ongevaarlijke) haai gespot. Kortom een geweldige dag!!Vandaag staat het tropisch regenwoud op het programma. Met een ouderwets treintje worden naar de plaats Kuranda gebracht dat op 334 mtr ligt. Daar was het een gezellige drukte want naast de vele toeristen was er ook een plaatselijk feest aan de gang. Een soort paardenmarkt van Kuranda haha….. Op elke hoek van de straat speelde een bandje of een artiest.


Nadat we wat rond gelopen hebben laten we de drukte voor wat het is en maken we een wandeling door de jungle. Prachtig!! Ondanks dat het een graad of 25-26 is voelt het hier minder benauwd dan vorig jaar op Borneo. Na de wandeling gaan we met de skyrail terug naar beneden. Het uitzicht was prachtig en zo is ook deze dag weer super! En wat het weer betreft…we klagen niet want we hebben de afgelopen twee dagen op een enkele spetter na geen regen meer gezien.


7 opmerkingen:

 1. Da's pas vakantie. Het is duidelijk dat die plaatjes niet in het Museum van Volkenkunde genomen zijn. Alhoewel, die derde zou bij de ingang niet misstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te zien hebben jullie al aardig wat ondernomen daar in Australie...! Dat beloofd wat voor de komende weken. Heel veel plezier en we zullie jullie volgen via blog. Fijke :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk, geweldig om zo te lezen wat jullie daar allemaal beleven! En dan is dit nog maar het begin. Nog heel veel plezier daar.

  Groetjes vanuit de schans!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig goed aangekomen, ik heb nog aan je gedacht, zo helemaal alleen zo'n lange vlucht maken. Ik kan me voorstellen dat je je rot geschrokken bent toen je je paspoort en boardingpas kwijt was. Gelukkig goed afgelopen. Aan je foto's te zien is het de reis dubbel en dwars waard geweest. Nog heel veel plezier en ik volg jullie. Lfs Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Stoer die plaatjes van jullie boven het rif!
  Ben jaloers, wil daar ook nog wel eens heen.
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om alles te lezen zo. Wat hebben jullie al veel gezien in die paar dagen! Ik zou er ook wel eens heen willen!!!Wie weet!
  Ik blijf jullie volgen op je blog. Ben benieuwd.
  Heel veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen