zondag 30 oktober 2011

Coorong Wilderness Lodge

Zaterdag gaan we 150 kilometer verder naar Coorong Wilderness Lodge dat midden in Coorong National Park schijnt te liggen. De plaatsen Strathalbyn en Meningie waar we onderweg doorheen gaan zijn leuk om even te stoppen en één en ander te bekijken. Na Meningie weet de TomTom niet meer waar we zijn en wij al helemaal niet. Na 25 kilometer besluiten we te keren, ergens te vragen en het opnieuw te proberen. Dit keer gaat het gelukkig wel goed.Coorong Wilderness ligt ongeveer 30 kilometer vanaf Meningie midden in een natuurgebied. Er staan 6 lodges op een zandheuvel en er is een piepklein restaurantje, that´s it. Verder zover je kunt kijken niks, nakkes, nada….alleen duingebied en zoutwater meren. Schitterend hoor, dat wel! Maar…we zitten wel weer behoorlijk in Niemandsland. Later wordt dat nog meer werkelijkheid als blijkt dat we deze nacht de enige bewoners zijn. Ruzie met de buren zullen we niet krijgen .
De lodge is trouwens super, keurig netjes en van alle gemakken voorzien. Het uitzicht is zelfs vanaf ons bed geweldig. Nadat we zijn uitgepakt trekken we er voor een kleine twee uur op uit.Onderweg zien we veel roofvogels, pelikanen en andere vogels. Als we terug zijn maakt onze personal receptioniste/schoonmaakster/kok een heerlijk visje voor ons klaar die heerlijk smaakte.Stappen zit er deze zaterdagavond niet in…we zijn al blij dat we in het pikke donker onze lodge terug kunnen vinden. Het is toch wel een raar idee om hier zo alleen te zitten in een natuurpark. Even schiet het door me heen dat we aan de Goden zijn overgeleverd als ons hier iets gebeurt want inmiddels is onze personal coach ook naar de bewoonde wereld terug gekeerd… Ergens verderop woont een tandloze (oké, hij had nog één tand) aboriginal waar we in nood terecht kunnen maar daar schieten we vast niet veel mee op bedenk ik zo…. Dan toch maar een schietgebedje.

1 opmerking:

  1. Hoi Joke en Piet,
    Als ik die foto's zo zie moet ik toch toegeven dat langer op vakantie dan twee weken toch veel meer mogelijkheden biedt. Wat een indrukwekkende landschappen en steden.
    Geniet nog van jullie vakantie en tot over een paar weken.

    Groetjes Erik en Ria.

    BeantwoordenVerwijderen