donderdag 27 oktober 2011

Red Centre

Na twee bijzonder indrukwekkende dagen zijn we weer terug in de bewoonde wereld…We doen deze Red Centre tour met z’n vieren. Naast Tommy, onze gids, reizen er nog twee meiden, van achter in de twintig, met ons mee. Om in the Red Centre te komen moet je wel eventjes geduld hebben want het is 5 uur rijden. Het is één rechte weg en waar je maar kijkt zie je alleen uitgestrekte vergezichten. Heel af en toe kom je een auto of een tankstation tegen maar dat is het dan ook. Onderweg zorgt een super muziekje voor een prima sfeer. We zingen met z’n vijven lekker mee met allerlei ‘gouwe ouwe’ en ondertussen wordt er goed opgelet of er nog bijzondere dieren te spotten zijn.Nou die zien we hoor; Emoe’s, kamelen, kangoeroe’s, leguanen, en een thorny devil passeren de revue, geweldig!!In de middag arriveren we bij Kings Canyon en gaan die ook beklimmen. Het is een tocht van 5 km en duurde ongeveer 3 uur. Dat leek goed te doen ware het niet dat het rond de 38 graden was en nagenoeg wind stil. Na driekwart van de tocht had ik het helemaal gehad terwijl Piet nog fluitend doorliep. Het was vooral de hitte die me nekte. Gelukkig had ik Glucogel bij me wat me met veel water drinken op de been hield. Voor de kenners: de Samariakloof die we een paar jaar geleden op Kreta liepen was hier een peulenschil bij! Ondanks het afzien was het wél een schitterende tocht en meer dan de moeite waard!
Moe maar voldaan rijden we vervolgens naar ons resort. Dat blijkt dit keer geen luxe hotel maar een tent. Dachten we op Borneo bij de Ibanstam alles gehad te hebben…. Dit keer is het toiletgebouw gelukkig keurig maar ons tentje stelde geen bal voor, er was zelfs geen licht….
Terwijl Tommy de barbecue voor ons aansteekt gaan wij douchen. En toen hadden we ineens een probleem. Wij luxe paarden hadden geen seconde aan handdoeken gedacht, die liggen tenslotte in elk hotel voor ons klaar. Niet douchen na zo’n heftige dag was geen optie dus ijzer met handen breken dan maar… er zat niks anders op dan afdrogen met het t-shirt wat we die dag handen aangehad….wat een gedoe zeg. Het eten was heerlijk en jawel ik heb kangoeroe gegeten! Toen werd ’t tijd om ons mini stulpje op te zoeken. Na een grondige inspectie of er geen spinnen, slangen of andere kruipsels waren hebben we onze ogen dichtgedaan. Halverwege de nacht ging ons tentzeil flink tekeer vanwege de heftige wind. Ook dat nog….
Om 4:00 (hoezo vakantie) werden we alweer gewekt. Na het ontbijt hebben we de zonsopgang bij Ulura bekeken. Uluru is één van de bekendste rode bergen van Australië. Wat een geweldig gezicht!! Later hebben we om Ulura heen gewandeld en hebben we de Olga’s bewonderd en daar nog een tochtje gelopen. Omdat we weer vijf uur terug moesten rijden vertrokken we na de lunch richting Alice Springs. Het was afzien en vermoeiend maar wat is de wereld op sommige plaatsen schitterend. Zo mooi dat je er stil van wordt!!

8 opmerkingen:

 1. wat een geweldige foto (die bovenste)! Leuk te zien wat jullie allemaal meemaken, wat een ervaringen! maar het is geen uitrust-vakantie lees ik wel ;) Veel plezier!
  Liefs, Peter en Evelyn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Indrukwekkend! Maar je gaat me toch niet vertellen dat piet ook kangaroe gegeten heeft! Groetjes corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is natuurlijk kangoeroe (foutje)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig wat jullie allemaal meemaken en zien. Gelukkig hebben jullie in the middle of nowhere geen autopech op weg naar Red Centre gehad, of een dokter, want waar haal je ze vandaan.
  Wat kan een doodgewone handdoek voor het douchen toch iets geweldigs betekenen, hahaha!!
  Heel veel plezier op je reis en ik volg jullie.
  Grtjes Liane

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik word nou wel een beetje jalours op al die verhalen en foto,s.schitterend wat jullie allemaal doen.En af en behelpen ach dat zijn jullie wel meer gewend toch.veel plezier.gr jan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oeps sorry voor de taalfoutjes hoor doe dit ff snel tussen het inkopen door hahaha.jan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jemig, wat een mooie foto's en leuke verhalen! Het is erg leuk om jullie zo te volgen en een indruk te krijgen van jullie indrukwekkende (en vermoeiende) reis.
  Is de kangoeroe voor herhaling vatbaar?

  Groetjes en we kijken uit naar jullie volgende verhaal en foto's.
  Hans en Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi, dat zonlicht op die rode rots die, als uit het niets, oprijst uit het landschap. Vaak plaatjes van gezien maar het lijkt me geweldig om een keer in het echt te zien. Een beetje afzien, maar dan heb je wél wat, Joke! Geniet samen....

  BeantwoordenVerwijderen