zaterdag 22 oktober 2011

Reizen

“Will miss Haasnoot, Johanna from flight QF924 re-check-in by gate 13/14” galmt het door de vertrekhal in Sydney. De schrik slaat me om het hart…shit dat ben ik! Alles ging tot nu toe perfect. De vorige twee vluchten waren een makkie en heel relaxed ga ik de laatste vlucht tegemoet. Piet is op tijd van boord gekomen en zal me in Cairns ophalen, wat kan er nog mis gaan…… Terwijl ik de herhalingsoproep hoor, en besef dat ik nog een kwartier heb voor boarden, ga ik op een holletje van gate 2 naar gate 13/14. Onderweg schieten er allerlei redenen voor deze oproep door m’n hoofd. Straks wordt ik ergens voor opgepakt…of zouden ze wat in mijn koffer gevonden hebben? Gatsie waarom is dit? Ik had toch niks bijzonders gedaan op de luchthaven, beetje rondgekeken, schoenen gepast en kauwgom gekocht. Aangekomen bij de bewuste gate staan er nog drie mensen voor me. Ik besluit m´n paspoort alvast te pakken dat scheelt weer tijd. Maar…hij zat niet in het tasje waar hij hoorde te zitten en ook niet in m´n broekzak. En ook de boarding pass zie ik nergens. Ik krijg terstond een driedubbele opvlieger. Wellicht is dit de reden van deze oproep! Gelukkig ben ik snel aan de beurt. Terwijl in uitleg dat ik m´n paspoort e.d. kwijt ben steekt de douanier m´n kleinnood al lachend in de lucht. “Woman en shop…it’s not good ma’am” lachte hij. Nou ik kon er nu ook wel om lachen, pfff wat een opluchting!! Achteraf weet ik weer dat ik ´m met schoenen passen naast me neergelegt heb en zonder schoenen (helaas hadden ze m’n maat niet meer) maar ook zonder paspoort en boarding pas ben weggelopen. Stom stom stom!! Of zou het gezegde : “waar je mee omgaat, daar wordt je mee besmet” toch meer waarheid hebben dan gedacht…….Dubbel zo blij was ik toen ik een kleine 3 uurtjes later Piet zag in Cairns.

9 opmerkingen:

 1. Hoi Joke, voor de rest van je reis zul je je paspoort niet zo snel meer kwijtraken denk ik, dat is dan weer een voordeel.
  Veel plezier,

  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jemig, Joke, wat een verhaal, tja moest er toch wel om lachen. Gelukkig is het goed afgelopen. Geniet en groetjes aan Piet. Corine en René.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben niet anoniem maar krijg het niet voor elkaar :( groetjes Corine.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier een berichtje van anoniem ( je vader). Volgende keer maar je moeder meenemen om op je spullen te letten. We zien dat jullie je goed vermaken daar in Australie! Groeten van pa en ma en veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoeveel paar schoenen hebbie nou eigenlijk, miss Haasnoot. Laat je toch niet zo snel afleiden :-)
  Fijn dat je veilig bent aangekomen. Nu genieten maar...

  Groetjes,
  Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Ineke...Inderdaad Ineke zoiets gebeurt je (hopelijk) maar een keer....

  @Corine...Leuk dat je ons ook volgt! Gewoon je naam eronder, niks aan `t handje.

  @Pap...Van mij mag mam mee, laat ze alvast maar een cursus vliegangst gaan volgen want zoals Piet het noemt, het is een pleuris eind.

  @Irene...je hebt gelijk Irene, schoenen zat maar ja het bloed kruipt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje, Joke, blij om te lezen dat je goed bent aangekomen. Let je wel een beetje op je spullen??
  groetjes, Rina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Joke en Piet,
  Mn vorige berichtje zie ik niet terug, dus ik hoop dat deze wel goed overkomt. Het ziet er allemaal wel erg indrukwekkend uit, prachtig.

  Nog heel veel plezier, Gr. ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zeg mevrouw Prins, maar beter als je kopieetje van je paspoort maakt.
  Vervolgens een kluisje inbouwen in je koffer en voila probleem opgelost.
  kopieetje kan je gewoon overal achterlaten bovendien ben je overal herkenbaar!
  Vermaak jullie en geniet ervan!!

  xxx

  erik o

  BeantwoordenVerwijderen