zondag 30 oktober 2011

Adelaide en Victor Harbour

We zijn sinds een paar dagen aan de toer van Adelaide naar Sydney begonnen. Woensdag zijn we van Alice Springs naar Adelaide gevlogen. Op het vliegveld hebben we de auto opgehaald.



Al snel bleek de van huis meegenomen TomTom ideaal te zijn want zonder enig probleem reden we naar ons hotel in het centrum van Adelaide. Deze stad ligt in het zuiden van Australië. In de groots opgezette stad zie je nog steeds de invloeden van de Europese immigranten die in 1837 de kusten van Zuid-Australië bereikten.



Adelaide heeft een levendige en gezellige binnenstad omringd door prachtig aangelegde en keurig bijgehouden parken. Er bestaat geen twijfel over dat het hier voorjaar is, de blaadjes komen aan de bomen, de magnolia staat in bloei en men is volop bezig de zomerbloeiers te planten.



De stadswandeling die we maken is de moeite waard, we zien veel highlights. Als we de volgende dag van Adelaide naar het nog iets zuidelijker gelegen Victor Harbour rijden hoost het zo van de regen dat we weinig van het prachtige heuvelachtige en uitgestrekten landschap zien. Dat is natuurlijk heel jammer, tja soms zit het mee en soms ietsje minder….
Eenmaal in Victor Harbour is het gelukkig droog en maken we een prachtige wandeling langs de kust en over Granite Island waar veel kleine pinguins leven en die we daar ook zien. Aan het eind van de middag vinden we dat we wel een biertje verdiend hebben en duiken we een gezellige pub in.

1 opmerking:

  1. Wonderful blog & good post.Its really helpful for me, awaiting for more new post. Keep Blogging!

    Australische Immigratie

    BeantwoordenVerwijderen