woensdag 8 maart 2017

Paihia II

De dag begint waar we gisteren mee geëindigd zijn....hoosbuien!! Tijdens het ontbijt horen we dat het deel waar we gisteren vandaan gekomen zijn zo is ondergelopen dat het is afgesloten van de buitenwereld. Poehhh, net op tijd vertrokken dus. We maken een plan voor vandaag waar we alle kanten mee op kunnen. Want hoe dan ook, we gaan wel wat ondernemen. We beginnen met de Haruru Falls. Terwijl we daar foto’s staan te maken is het droog en komt er zelfs een flauw zonnetje tevoorschijn. Yeahhhhh!!!

Als we wat later bij Waitangi Treaty Ground zijn wordt het ronduit heet. Waitangi Treaty Ground is de belangrijkste historische plek van Nieuw Zeeland, want hier ondertekenden de Engelsen en de Maori’s op 6 februari 1840 de grondwet. Een historisch moment!! Leuk om ook wat meer van de geschiedenis te horen van dit land. In het Maori-ontmoetingshuis zien en horen we een korte show van wat Maori’s, super leuk!! Daarna volgt nog een rondleiding met achtergrond informatie. Alles in een prachtig mooi onderhouden park aan de Stille Oceaan.







Omdat het weer (onverwacht) super blijft gaan we met de veerpont naar Russell, de eerste hoofdstad van Nieuw Zeeland. Een leuke plaats met mooie historische huizen. Via het bos maken we een wandeling van 1,5 uur, met als afsluiter een heerlijk biertje op het terras. Als we terug varen beseffen we maar al te goed dat we het alweer onwijs getroffen hebben!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten