dinsdag 7 maart 2017

Rotorua – Whitianga
Gisteren zijn we vroeg in de avond aangekomen in Rotorua. Omdat er toen nog maar weinig tijd was om deze plaats te bekijken hebben we er vanmorgen wat tijd in gestoken. Rond het landschap van de slapende vulkaan Mt. Tarawera borrelt hete dikke, dampende modder in kleine meren. Waar je ook loopt, overal zie je rookpluimen verschijnen en het stinkt er naar zwavel. Fascinerend om te zien!

Rotorua staat ook bekend als Maori-bolwerk. Het wemelt er van de plekken waar je kunt kennismaken met hun spirituele cultuur en levenswijze. We lopen een poosje in zo’n Maori dorp rond en bekijken er een kerkje.

Daarna hebben we de Redwoods bezocht, in dit bos staan enorme bomen. De treewalk slaan we over, de bedragen voor dit soort activiteiten zijn zo hoog dat we dat echt te gek vinden…er zijn grenzen.Aan het einde van de ochtend verlaten we Rotorua en gaan we richting Whitianga. Bij Aongatete bezoeken we een winery. Een wat oudere man vertelt over de verschillende wijnen en we mogen van alles proeven. En gezellig dat het wordt…hahaha. Piet kan helaas niet meedoen, want die moet nog rijden. Met vier lekkere flesjes op zak stappen we een poosje later de auto weer in….dat gaat vanavond helemaal goed komen!!En alweer hebben we een dag met veel verschillende indrukken….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten