zondag 5 maart 2017

Tongariro Alpine Crossing

Toen gisteren onze wandeltocht bij Tongariro NP niet doorging baalden we alle vier toch een beetje. Of eigenlijk…we baalden niet, maar waren wel teleurgesteld. Al snel waren we het met elkaar eens, als we vandaag ons reisschema een beetje aanpassen kunnen we misschien alsnog! Dus zo gezegd, zo gedaan. Het weer ziet er goed uit, we krijgen groen licht. Daarom weer vroeg uit de veren om de shuttlebus van 8:00 uur te halen. Die brengt ons naar de start en haalt ons aan het eind van de dag ook weer op. In de bus krijgen we allerlei instructies, en kort daarna kan de tocht beginnen. Boven op de berg kan het nog wel eens ‘spoken’ dus we hebben van alles bij ons. Dat we niet de enige zijn moge duidelijk zijn, het lijkt soms wel de Kippenloop. In lange linten lopen mensen achter elkaar aan. Na verloop van tijd waaiert alles een beetje uit en loopt het wat lekkerder. Het eerste stuk is ronduit warm. Er worden heel wat trapjes op gelopen, geklommen, geklauterd en uitgepuft.Naar mate we hoger komen (we gaan naar 1800 meter) steekt de wind meer op en wordt het kouder, dat is op zich niet verkeerd.


En als we bovenop de krater zijn worden onze ‘ontberingen’ beloond met een schitterend uitzicht!! De bergmeren geven wat kleur aan de grijze bergmassa.


Ook de afdaling door het steeds groener wordende alpinelandschap is prachtig. Af en toe zie je wat rookpluimen omhoog komen van de bronnen die nog actief zijn. En als we na 6,5 uur later beneden aankomen zijn we moe maar voldaan en kunnen we terugkijken op een overgetelijke bergtocht!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten