maandag 20 mei 2019

Cordoba II

Maandag 20 mei 2019
"Als je Cordoba bezoekt, dan is er een monument dat je absoluut niet mag overslaan: de Mezquita" zo staat er in het boekje dat we bij ons hebben. Omdat er gisteren ellenlange rijen stonden om een toegangsbewijs te bemachtigen, besluiten we vanmorgen vroeg te gaan. Van 08:30 tot 09:30 uur mogen er geen groepen naar binnen en dat scheelt een slot op een borrel. Daarnaast blijkt de toegang ook nog eens gratis!!




Geen enkel monument staat meer symbool voor de uiteenlopende cultuur van Spanje en de religieuze evolutie die het land heeft doorgemaakt. Vandaag de dag staat in de moskee een kathedraal. Deze mix van twee culturen zorgt ervoor dat je tijdens een bezoek kunt genieten van een indrukwekkend staaltje architectuur.....









Wát een prachtig mooi gebouw, je kijkt er echt je ogen uit!!


Na een heerlijk ontbijt hebben we een stadswandeling gemaakt. Veel gebouwen hadden we gisteren al gezien, maar vandaag toch ook weer nieuwe plekjes ontdekt. Smalle straatjes, leuke pleinen en in een ander stadsdeel mooie winkels....tenminste dat vond ik. Vooral de schoenenwinkels kregen veel aandacht, en dan niet van Piet wel te verstaan. Helaas geen leuk paar kunnen scoren...jammer!






Tenslotte beklimmen we aan het eind van de middag Torre del Alminar: de klokkentoren bij La Mezquita. Hier hebben we een mooi uitzicht over Cordoba.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten