vrijdag 24 mei 2019

Sevilla - Jerez de la Frontera

Vrijdag 24 mei 2019
Het ritje van Sevilla naar Jerez de la Frontera is een beetje saai. We proberen nog een weg te vinden naar een natuurpark maar dat loopt op niets uit. Alles wat we zien en tegenkomen is een onbegaanbare weg en wat treurige cactussen langs de kant van de weg. De laatste 20 km wordt het landschap wat glooiender en zien we af en toe een mooi zonnebloemveld en wijngaarden opduiken
Dit deel van Spanje staat vooral bekend om de sherry. Jerez wordt daarom ook wel de sherry hoofdstad genoemd. Ook het Andalusische paardenras en de traditionele flamenco zijn hier populair.


Jerez is rustig als we aankomen, we moeten duidelijk een beetje 'ontsteden'... We houden ons in de middag lekker rustig. Tegen een uur of vijf drinken we wat op een terras en lopen de stad wat rond.
Het leven staat hier tussen 13:00 en 17:30 uur duidelijk stil, dan houden de Spanjaarden siësta. Maar daarna gaan de winkels open en stromen de terrassen weer gezellig vol. In bijna heel Andalusië staat trouwens de Jacaranda prachtig in bloei. De lila blauwe bloemen steken mooi af tegen de staalblauwe lucht.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten