woensdag 29 mei 2019

Ronda II

Woensdag 29 mei 2019
Een wandeling van 13,5 km rond de witte stad Ronda met indrukwekkende en spectaculaire uitzichten, dat ging 'm worden vanmorgen. Er staat 4,5 uur voor, dus dat zal zo hier en daar wel klimmen worden.




Nog maar net een kwartier onderweg stuiten we op de eerste hindernis. Het pad dat we moeten volgen bergafwaarts is afgesloten met grote hekken. Wat nu? We lopen een stukje verder maar komen er niet echt uit. Na wat dwalen en rondkijken staan we op het punt om maar niet verder te gaan. Of toch nog een klein stukje..... en warempel, iets verderop ligt een pad dat toch naar beneden loopt. Daar wacht ons hindernis twee. Het pad blijkt ergens in de tijd van Romeinen te zijn aangelegd denken we? Allemaal kiezels en keien, én spekglad omdat ze al aardig gesleten zijn in de loop der jaren. Steil omhoog en vooral omlaag gaan valt niet mee.




Maar....we geven niet zomaar op natuurlijk. Het uitzicht op de Puente Nuevo (nu vanaf de andere kant) is inderdaad prachtig.




Nadat we wat plaatjes geschoten hebben gaan we dapper door, op naar hindernis drie: een slecht aangegeven route. Wat zijn wij verwend in Nederland! Het Pieterpad kun je bijna zonder boekje lopen maar hier worden we o.a. met bordjes naar privéterrein gestuurd of lopen paden dood. En van ons boekje worden we ook niet veel wijzer. Ondertussen zijn we ook nog eens ruim 2 uur verder waar we volgens de beschrijving een half uur over hadden moeten doen. Kortom: we zijn er klaar mee!! Omdraaien en terug lopen dus.





Eenmaal weer in Ronda gaan we lekker op een binnen terras wat drinken en een tapasje eten, dat hebben we wel verdiend vinden we zelf.







We struinen daarna nog wat rond en gaan halverwege de middag terug naar ons verblijf om daar lekker bij het zwembad te gaan liggen. We slapen trouwens in een Cortije, dat is een soort landhuis. Heel leuk weer!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten