dinsdag 28 mei 2019

Ronda

Dinsdag 28 mei 2019
Ronda bevindt zich ongeveer 100 km van de stad Malaga. De stad wordt omringd door prachtige riviervalleien en bevindt zicht boven aan een diep ravijn. Ronda is één van de meest bezochte steden van Andalusië en dat is goed te begrijpen....




Vanaf de Puente Nuevo hebben we mooi zicht op het overweldigend diepe ravijn. Deze brug is wel het meest bekende monument van Ronda.




Ook Plaza de Toros is een trekpleister voor veel toeristen. De Real Meastranza-stierenarena is één van de oudste en mooiste arena's van Spanje.




Wij lopen er omheen maar hebben geen behoefte om binnen een kijkje te nemen. Verder is er nog van alles te bekijken in deze mooie stad: leuke winkelstraatjes, een park met uitzicht op de valleien, mooie tuinen en gebouwen.... Begin van de middag wordt het zo warm (33 graden) dat we besluiten om de auto in te stappen en een rondje bergdorpjes te rijden. Morgen hopen we een wandeling rond Ronda te maken en gaan we de rest bekijken.
Het ritje over de smalle kronkelende bergwegen is ook weer mooi. Veel witte dorpen en zowaar, er is er ééntje die uit de toon valt...




Bijna aan het einde van de rit schrikken we ons nog wel kapot als er een busje met een vaart de berg afkomt en ons in een bocht bijna te pakken heeft. Alle twee vol in de remmen. Gelukkig reden wij heel zachtjes, dat is onze redding geweest.







1 opmerking: