donderdag 23 mei 2019

Sevilla II

Donderdag 23 mei 2019
Gisteren hoorde we tijdens de fietstocht dat Real Alcazar echt de moeite waard is om te bezoeken. Op advies proberen we online kaartjes te kopen. Dat scheelt een hoop wachttijd. Helaas wil dat niet lukken. Daarom besluiten we vanmorgen om al vroeg richting het ticketverkooppunt te gaan. Maar als we de hoek omkomen zien we al een gigantische rij staan. Daar passen we voor.... Over op plan B.
Dit keer geen oud bouwwerk maar een modernere variant: Metropol Parasol, ook wel "Las Setas", de paddenstoelen genoemd. Het gebouw dat in 2011 opengesteld is voor publiek claimt de status van grootste houten constructie ter wereld. Wat de Metropol Parasol bijzonder maakt is dat je een wandeling op één van de 'paddenstoelen' kunt maken en een prachtig uitzicht hebt over de stad. Als we daar zo boven lopen heb ik af en toe het gevoel dat we op een kartonnen doos lopen...heel gek!







Halverwege de middag proberen we het nog een keertje bij Real Alcazar. Nu staat er een derde van de rij van vanmorgen dus besluiten we te blijven staan. Al met al duurt het ongeveer een half uur voor we binnen zijn.
Real Alcazar is het koninklijk paleis van Sevilla. De naam Alcazar betekent kasteel in het Spaans. Het complex van paleizen is in Mudéjar stijl; een bouwstijl met veel invloeden van de Moorse en Christelijke cultuur. Het is waarschijnlijk het oudste, nog in gebruik zijnde, kasteel in Europa. Wanneer Koning Felipe V in Sevilla op bezoek is, is dit paleis van de UNESCO lijst nog steeds zijn residentie. Naast het kasteel zijn ook de tuinen prachtig!







Er wordt wel gezegd dat Sevilla de bakoven van Spanje is...nou dat kunnen wij beamen. Het is hier ronduit heet. Vandaag tikte de thermometer 33 graden aan. En dan hebben we geluk want rond het weekend schijnt het een graad of 37 te worden. Maar.....geen klagen hoor, wij houden het nog wel even vol!!



1 opmerking: