woensdag 22 februari 2017

Dunedin II

Het beloofd een regenachtig en frisser dagje te worden vandaag. De afgelopen tijd hebben we het zo enorm getroffen met het weer dat we hier nu niet over mogen klagen, dus dat doen we dan ook niet! Vanmorgen rijden we rond op het schiereiland Otago Peninsula bij Dunedin. We genieten er van een mooie route en prachtige uitzichten. 
 


Langs de kust zien we behoorlijk wat zeehonden, zo leuk!


Als we terug rijden gaat het inderdaad spetteren. Daarom gaan we Dunedin nog even in. Als we (in regenjas) de auto uitstappen is het alweer droog.  We slenteren langs de winkeltjes, drinken koffie en kopen een routeboek voor het Noordereiland. Die van het Zuidereiland hebben we van Cees en Corina gekregen en gebruiken we elke dag, een super handig ding! Halverwege de middag hebben we het wel gehad met de winkels en stappen we de auto in richting Moeraki. Dat ligt 75 km ten noorden van Dunedin.


Als we aankomen waaien we heerlijk uit op het strand en zien we de bekende Moeraki Boulders.  Deze enorme grijze keien zijn perfect rond van vorm, sommige met een doorsnee van 2 – 4 meter. Er doen verschillende verhalen over de keien de ronde. In het verleden dacht men dat dit het werk van de goden was, maar uit onderzoek is gebleken dat de keien zo’n 60 miljoen jaar geleden op de zeebodem ontstaan zijn, toen kalkzouten zich geleidelijk ophoopten rond een harde kern. Heel bijzonder om te zien!!
En het weer….dat is reuze meegevallen!!

2 opmerkingen:

  1. Die meeuwen zien er een stuk beter uit als die beesten hier trouwens ;) Mooi hoor! Ziet er allemaal leuk uit! Xxx Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha ze zijn ook niet zo brutaal als bij ons....

    BeantwoordenVerwijderen