zondag 12 februari 2017

Rakaia en omgeving

Een beter onderdak kunnen we ons niet wensen…. Vanaf dat we uit bed komen totdat we erin gaan, is er geen nee te koop. Wat een verwennerijen allemaal!!
 
 
Tot en met vandaag zijn we nog bij Cees en Corina.  Gistermorgen hebben we lekker rustig aan gedaan. In de middag een wandeling gemaakt op de berg bij Lyttleton. Het was flink klimmen. En met een graadje of 25 flink zweten. Het uitzicht boven is weer schitterend!!
 
 
 
 
Ook deze ochtend relaxed doorgebracht. Na de koffie zijn we in de auto gestapt en naar Riccarton gereden. Daar was een gezellige (rommel)markt. Corina heeft er een leuk projectje opgedaan. Een 100 jaar oud stoeltje dat ze wil gaan opknappen. Dit mini stoeltje is wel voor hele kleine mensjes… Geen idee of dit een hint richting de kinderen is? Haha
 
Na het ruilen van twee shirtjes en een bezoekje aan de Nederlandse winkel van meneer van Dam zijn we doorgereden naar Christchurch. Door de aardbeving in 2011 hebben veel (historische) gebouwen schade opgelopen. Helaas maken ze niet veel haast om de boel weer te herstellen. Het lijkt hier één grote bouwput en dat schijnt al jaren zo te zijn.
 
 
Daarentegen is de Botanic Garden prachtig! Onder het genot van een muziekje lopen we er een aardig poosje rond.
 
 
 
 
Als afsluiter drinken we lekker borreltje met elkaar in Christchurch en zitten onze dagen er hier bijna op. Morgen vertrekken we richting Greymouth aan de westkust van het Zuidereiland.
 
Cees en Corina, we hebben het heerlijk gehad bij jullie!! Super bedankt voor jullie gastvrijheid, al het lekkers en de uitstapjes die we gemaakt hebben. Het was TOP!!

4 opmerkingen: