vrijdag 10 februari 2017

Singapore III

Ons laatste dagje Singapore alweer.  Er staan een aantal bezienswaardigheden op ons programma voor vandaag. De eerste stop is bij het prachtige Raffles hotel. Dit hotel is de bekendste in Singapore. Het opende zijn deuren in 1899 en is vernoemd naar de stichter van deze stad, Sir Thomas Stamford Raffles. In de Long bar zou, ergens in de jaren 10 van de vorige eeuw, de cocktail Singapore Sling zijn uitgevonden. Een goedje van gin, kersenlikeur en limoen….maar het is voor ons toch net iets te gek om rond 10:30 uur aan de drank te gaan, dus houden wij het op een cappuccino.

Daarna gaan we richting Singapore flyer. Het uitzicht in dit 165 meter hoge reuzenrad is prachtig!We vervolgen onze route naar Gardens of Bay. Dit enorme stadspark bestaat uit een enorm futuristisch bos van immense metalen bomen (Supertree Grove) en twee grote kassen (Biomen). Prachtig en meer dan de moeite waard!!
En dan is het toch echt tijd om terug te gaan naar het hotel om op de taxi te wachten die ons naar de luchthaven zal brengen.
Het “voorgerecht” zit erop…..op naar het “hoofdgerecht” Nieuw Zeeland!!

1 opmerking: