zondag 26 februari 2017

Kaikoura

Onze eerste vakantiedag met z’n viertjes. 


Vanmorgen krijgen we een rondleiding van Cees bij het bedrijf waarvoor hij en Corina voor drie jaar naar hier vertrokken zijn. We hadden echt geen idee dat er zoveel bij komt kijken voordat wij een bos lelie’s in de vaas hebben staan.... Heel interessant om te zien en te horen!!



Corina moet nog heel even aan de schoonmaak en daarna kunnen we vertrekken richting Kaikoura.


Een paar weken geleden werd ons nog afgeraden deze kant op te gaan. Vanwege de aardbeving in nov. 2016 zijn een hoop wegen, huizen en gebouwen beschadigd. We hebben het afgewacht en zijn nu toch gegaan. Het hotel dat we geboekt hadden is gesloten, dus zitten we nu in een B&B. De weg hierheen gaat prima, al kunnen we op het laatste stuk maar 30 km per uur rijden vanwege de wegen die ze aan het opknappen zijn. Maar de vergezichten maken alles goed.


De beschadigingen in Kaikoura zijn her en der goed te zien. Huizen en winkelpanden zijn gestut, hout voor de ramen en schoorstenen in de steigers. Achterin de middag gaan Piet en ik een Whale Watch Tour doen. Cees en Corina hebben dit al een keer eerder gedaan, daarom gaan zij op ‘zeehondenjacht’. Het weer is rustig, daarom dachten wij dat het op zee wel mee zou vallen. Maar dat valt vies tegen. De boot maakt flinke klappen en al snel komen er aardig wat spuugzakjes voor de dag. Wij hebben er gelukkig geen last van. Het resultaat van de tour is top: 4 walvissen gezien!!! Wat een belevenis om deze reuzen van de zee van zo dichtbij te zien!! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten