dinsdag 28 februari 2017

Picton


We gaan weer iets meer naar het oosten vandaag. De route gaat van Motueka naar Picton. We rijden de scenic weg, die wel iets langer duurt maar zeker de moeite waard is. Ongeveer 30 km voor de eindbestemming slaan we af naar Anakiwa. Daar eindigt voor velen de bekende Queen Charlotte Track. Deze track is in z’n geheel 72 km lang. Het is mogelijk om je per watertaxi af te laten zetten bij het verste punt en van daar in 4 dagen terug te lopen. Maar het is ook mogelijk om de wandeling in te korten en een klein stukje te lopen. Dat laatste zijn wij van plan. We willen 1,5 uur heen en ongeveer hetzelfde weer terug lopen. Als we onze wandelschoenen aantrekken bij de auto komt er een man op de fiets aangereden. ‘Gaan jullie wandelen?’ is zijn vraag. Waarop wij bevestigend antwoorden. Hij heeft eigenlijk gelijk door dat we Nederlanders zijn. ‘Dat praat een stuk makkelijker’ vind hij. Hij heeft een zeilbootje waarmee hij ons naar Mistletoe Bay wil brengen. Vandaar kunnen we in een kleine 4 uur teruglopen naar Anakiwa. Oehhh dat klinkt wel heel verleidelijk, dus we zijn snel om.
 

 


Als Marcel, zo heet onze schipper, z’n boot van stal heeft gehaald kunnen we opstappen. Het is perfect zeilweer wordt ons verteld en voor we het weten worden de zeilen gehesen.Daar zitten we dan...prinsheerlijk in het zonnetje, genietend van de mooie omgeving en de verhalen van onze schipper. We hebben hem natuurlijk het hemd van het lijf gevraagd....


Na 1,5 uur waren we in Mistletoe Bay, zwaaiden we onze gastheer uit, en kon de wandeling beginnen.


De Queen Charlotte Sound waar we langs lopen is een deel van de Marlborough Sounds....wát een schitterend gebied!!! We genieten van de eerste tot de laatste minuut.

 
De wandeling gaat voor een groot deel door het regenwoud, wat wel een voordeel is met dit zonnige weer. Het is er heerlijk koel. Wel lopen we af en toe in een fanfare van krekels, wat een herrie kunnen die beesten maken zeg. Corina is zelfs een paar keer ‘aangevallen’, geen idee waarom...wij drieën hadden er geen last van.


Even een foto net als vroeger.....


Moe maar voldaan komen we ruim 3,5 uur later weer bij de auto aan en kunnen de schoenen omgeruild voor de slippers. Wat een topdag!!!


2 opmerkingen:

  1. Ahh echt leuk! Veel plezier met z'n 4e! Xx Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was inderdaad super leuk !! Gaan we zeker doen lieverd xx

    BeantwoordenVerwijderen