woensdag 8 februari 2017

Singapore - Heerema


Na een veiligheids uitleg worden we in een speciaal pak gehesen en voorzien van schoenen met stalen neuzen, een helm en een veiligheidsbril. Vandaag zijn we te gast bij Maurice, een collega van Piet, die hier al een poos op de Yard werkt aan de bouw van het nieuwe schip van Heerema: de Sleipnir.


De uitleg van Maurice is indrukwekkend net als hetgeen we te zien krijgen. Met ongeveer 800 personen wordt dit gigantische schip als een mega legodoos in elkaar gezet. Elk stuk wordt apart gebouwd en later op z’n plek gezet. Niet te bevatten wat er allemaal bij komt kijken…. Dit is toch een hele andere business dan de Bibliotheek op School haha. Men hoopt dat de Sleipnir in 2019 klaar zal zijn. En wij….wij hopen ‘m dan opnieuw en in zijn geheel te bewonderen.


Tijdens de rondleiding heeft Piet een mooi plekje uitgezocht om Maurice te feliciteren met zijn 5-jarig jubileum. Het bijbehorende speldje had hij uit Nederland meegenomen om het hier te kunnen overhandigen.


Nadat we diverse mensen gedag hebben gezegd gaan we na afloop lunchen met Maurice en willen wij hem vanaf deze plek nog eens super bedanken voor de geweldige dag!!

Als wij achterin de middag terugkomen in de stad is het alsof de sluizen boven ons hoofd opengaan. Wát een regen en onweer!! In notime veranderen de wegen in rivieren en moeten we noodgedwongen de tijd doden in een shoppingmall. We kuieren wat rond en gaan daarna een hapje eten. Als het even wat droger is kunnen we naar ons hotel. Straks willen we nog naar China Town…maar als we zo naar buiten kijken vrezen we met grote vreze dat deze topdag hier bij blijft.

Welliswaar onder de plu zijn we toch opweg gegaan naar het gezellige China Town. Als het wat later toch weer begint te hozen, maken we van de nood een deugd….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten