dinsdag 7 februari 2017

Amsterdam - Singapore


De eerste 10.492 km hebben we erop zitten! Vanmorgen om 06.30 uur plaatselijke tijd (+7 uur) zijn we aangekomen in Singapore. Ondanks dat we met een uurtje vertraging begonnen viel de aankomsttijd uiteindelijk mee. De douane en bagage gingen als een speer, daardoor waren we al rond 08.00 uur in ons hotel. Gelukkig konden we direct naar de kamer en natuurlijk waren we zo gaar als wat…. Piet heeft in het vliegtuig helemaal niet geslapen en ik twee keer een half uurtje. Bij het zien van een heerlijk schoon bed was de verleiding niet meer te weerstaan om er even in te duiken.  Tweeënhalf uur later zijn we fris en fruitig op pad gegaan. Met de “Hop on, Hop off” richting het Waterfront gereden en daar een poosje rondgelopen. Het viel ons bij aankomst al direct op dat alles keurig bijgehouden is. Tuinen zien er goed onderhouden uit en de straten zijn super schoon. Er schijnen hoge boetes gegeven te worden bij het op straat gooien van een peuk of ander afval, en dat werkt goed zo te zien. Verder heeft dit kleinste land van Zuidoost Azië een hoog welvaartsniveau als gevolg van een bloeiende en alsmaar groeiende economie. En aan bezienswaardigheden is geen gebrek….Natuurlijk werd de inwendige mens niet vergeten!! Op de één of andere manier smaakt het toch nog lekkerder dan thuis.


Halverwege de middag hebben we een klein tochtje gemaakt over de Singapore River. De kades langs de rivier zijn met de vele terrasjes, restaurants en winkelcentra een levendige omgeving. Zo tegen het einde van de vaartocht kregen we het alle twee zwaar. Het rustige gekabbel, het deinen van het bootje en de warmte maakten dat we bijna luciferstokjes nodig hadden om onze ogen open te houden….. de ruim twee uur slaap van vanmorgen is duidelijk niet genoeg geweest!! Het gaat geen latertje worden vanavond….


 

1 opmerking:

  1. Mooie stad Singapore, kan me voorstellen dat jullie het helemaal hadden gehad zonde te slapen. Mooie foto's en verslag, gaan jullie volgen. Veel plezier! Gr Fijke

    BeantwoordenVerwijderen