maandag 27 juni 2016

Santa Barbara


Zondag, 26 juni 2016.
Een shirt, lange broek, vest, jas, sokken en schoenen waren vanmorgen écht hard nodig om een beetje warm te blijven. Brrrr wat een kou…. Dikke mist hangt boven Pacific Grove en daar zijn we met de komende route niet zo blij mee. Maar ja, klagen doen we niet want wat hebben we alle dagen mooi weer gehad. We rijden van Pacific Grove naar Santa Barbara en doen dat via de 17 miles Drive en de Highway 1. De 17 miles Drive is werkelijk schitterend en door het weer haast mysterieus.



Als we via het gezellige plaatsje Carmel by the Sea de Highway 1 op rijden breekt zowaar het zonnetje er weer door. De jas kan uit, dat is één. Ook deze route gaat langs de kust. Je krijgt de neiging om elke 100 meter te stoppen. Telkens weer duikt er een prachtig plaatje op. Gaandeweg kan er steeds een kledingstuk uit en ruilen we de lange broek voor een kort exemplaar. Het scheelt enorm aan welke kant van de berg je zit, dus de vesten blijven wel binnen handbereik.




Helaas spotten we geen enkele walvis maar wel een groot aantal zeeolifanten.



72 Km ten noordwesten van Santa Barbara ligt Solvang. Deze plaats heeft Deens erfgoed en is Deens in gewoonte en sfeer. Als we er doorheen rijden besluiten we er een hapje te eten. Heerlijk buiten in de zon genieten we van ons laatste maaltje in de USA.

En dan is dit toch echt het laatste blogje van deze reis. Morgen rijden we naar Los Angeles om terug te vliegen naar Amsterdam…..
Het was voor ons weer een fantastisch mooie reis. We hebben zóveel meegemaakt en beleefd dat we blij zijn met dit blogje, zodat we thuis alles nog eens na kunnen lezen…… En na zo´n geweldige ervaring is het ook weer fijn om naar huis te gaan en iedereen weer te zien en te spreken. Bedankt dat jullie ons hebben gevolgd en super leuk om af en toe een reactie te krijgen!! Een lieve groet en tot snel in Nederland. 


xx- Piet & Joke -xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten