vrijdag 17 juni 2016

Bryce Canyon

Donderdag, 16 juni 2016.

Nog voor ons ontbijt gaan we richting Horseshoe bend trail. Daar waren we gisteravond ook al geweest maar toen hadden we geen goed licht om foto´s te maken. Vanmorgen ging dat beter al was het nog niet ideaal. Maar goed, de Horseshoe staat erop.

En dan krijgt onze dag al heel vroeg een gouden randje want net na het ontbijt krijgen we een berichtje dat ons nichtje Melissa is geslaagd voor haar VWO diploma. Wat een top prestatie!! Wij nemen er vanavond een borreltje op Melissa….
Op weg richting Bryce Canyon rijden we als eerste over de Glen Canyon Dam. Ook deze is gisteravond al wat beter bekeken. Een paar kilometer verder hebben we prachtig zicht over een stukje van Lake Powell. Prachtig, dat helder blauwe water omgeven door rode rotsen. Lake Powell is gemaakt voor het opslaan van water uit de Colorado rivier.

Dan volgt een wandeling naar de Toad Stools (paddenstoelen). We hebben kort hiervoor Arizona verlaten en zitten nu weer in de staat Utah.


De volgende stop is bij Coral Pink Sand Dunes State Park. Dit is een duingebied met warm roze-achtig zand wat haast aanvoelt als meel.


En dan komen we aan bij Bryce Canyon NP. Dit is weer zoiets dat niet te beschrijven valt, zo mooi!! De Canyon heeft verschillende uitkijkpunten waarvan Bryce Point wel de mooiste is. En laat nou net dit uitkijkpunt gesloten zijn wegens werkzaamheden, dat is pech dus! Heel jammer…maar gelukkig zijn de andere uitkijkpunten ook schitterend!!

Tijdens het inchecken merken we dat we weer van tijd veranderd zijn. Dat gebeurd de afgelopen dagen af en aan. Die eigenzinnige Indianen doen niet aan zomertijd, terwijl de rest dat wel doet. Als we in een Indianen gebied zitten is het dus zomaar ineens een uur later en blijkbaar doen ze er hier ook mee.
2 opmerkingen:

 1. Hoi vakantiegangers, wat een mooie plekken hè
  Ook wij hebben zo genoten. Goede tips van Eric!
  Veel plezier nog en blijf genieten! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie hebben niks teveel gezegt... echt Top!
  Genieten gaat hier vanzelf dus dat gaat vast goedkomen. Groetjes van ons ons alle twee xx

  BeantwoordenVerwijderen