woensdag 22 juni 2016

Oakhurst

 
Dinsdag, 21 juni 2016
De dagen vliegen voorbij als je het naar je zin hebt, en dat hebben wij! We maken zoveel mee op één dag dat het soms lijkt alsof we in een rollercoaster zitten. Af en toe moeten we s´avonds gewoon even nadenken waarvan we ´smorgens vertrokken zijn, en vandaag is weer zo´n dag. Vanuit Death Valley rijden we vanmorgen vroeg richting het noorden. Onderweg zien we prachtige zandduinen. Nou zijn die in Katwijk ook hoor ik jullie denken, maar dit is toch anders.


Nog voor wij de Tioga Pass overgaan naar Yosemite National Park bekijken we het mooie Mono Lake. Dit is één van de oudste meren in Noord-Amerika. Het is zelfs een overblijfsel uit de ijstijd. Langs de oevers en boven het wateroppervlak liggen mooie formaties van kalksteen.De Tioga Pass is schitterend. Al ver ervoor zien we dat de bergtoppen nog behoorlijk met sneeuw bedekt zijn en nu zien we dat van dichtbij. Sterker nog we staan er op onze slippers middenin! En dat na de snikhete dag van gisteren is heel raar.Na de Tioga Pass rijden we Yosemite NP binnen; geweldig! Het ene mooie uitzicht na het andere. We zien nog lang niet alles maar morgen zijn we hier nog een dagje dus dat komt helemaal goed.

We kregen een vraag uit Nederland of wij last hebben van de gigantische bosbranden in California. Gelukkig (nog) niet!! Hier in het hotel zit een heel team van de brandweer zagen we. Waarschijnlijk uit voorzorg voor het Yosemite Park. Over een paar dagen gaan we wel de kant van Los Angeles op. Hopelijk is de boel dan onder controle. Vooral voor de plaatselijke bevolking natuurlijk maar ook een beetje voor ons. Kortom we gaan het wel zien……

Geen opmerkingen:

Een reactie posten