zaterdag 11 juni 2016

Palm Springs

 
 
Vrijdag, 10 juni 2016

Vannacht om 01:05 uur zijn we getuigen geweest van een heuse aardbeving! Wat een rare en aparte ervaring was dat. We zijn er alle twee wakker van geworden. Half slaapdronken dacht ik dat er iets mis was met mijn evenwichtsorgaan. Alles ging heen en weer. Vrijwel direct toen het over was ben ik weer in slaap gevallen. Piet vroeg vanmorgen of ik niets gemerkt had….iets gemerkt? Ja was zijn antwoord, er was vannacht een aardbeving denk ik. Het moest even doordringen maar ineens vielen de puzzelstukjes op z’n plek. Jeetje een aardbeving!!! Ik was gelijk klaarwakker. Daar heb ik geen seconde aan gedacht….. We hebben de tv aangezet om te zien of er iets op het nieuws te zien was. En inderdaad, er is een aardbeving geweest van 5,2 op de schaal van Richter. Niet zwaar genoeg (gelukkig) om schade aan te richten en wel zwaar genoeg om het heel goed te voelen. Heel bijzonder…..


We hebben vandaag de drukte omgewisseld voor rust en prachtige natuur. Vanmorgen eerst in San Diego de prachtige brug bij Coronado bekeken en er ook overheen gereden naar Coronado Island. Daar staat het grootste houten hotel van Amerika. Gebouwd in 1887 en het eerste hotel met electriciteit.
Daarna koers gezet richting Palm Springs. Een rit door een ruig bergachtig gebied in de woestijn. We hebben genoten van de vele uitkijkpunten. Bij eentje werd ons door een local verteld dat daar beneden in de vallei het episch centrum was van de aardbeving van die nacht, wat een toeval!
Het plaatsje Julian waar we doorheen reden was erg leuk, we gingen er ver terug in de tijd.
Halverwege de middag waren we in Palm Springs. En ja, het kan heel warm worden in de woestijn. De thermometer gaf 103 Fahrenheit aan, dat is omgerekend een krappe 40 graden. Daarom besloten we rest van de middag lekker rustig aan te doen en een duik in het zwembad te nemen. Vanavond hebben we in de OldTown bij een Mexicaan gegeten. Het was niet alleen lekker maar door de live muziek ook heel gezellig.2 opmerkingen:

  1. Mooi hotel , lijkt een beetje op het oude Duna Deli in Noordwijk, alwaar nu Palace hotel staat.
    Jullie zijn alvast gewend aan een Earthquake voordat jullie hier naar NZ komen.
    Groetjes en nog een goede reis verder (Cees)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wij willen het graag bij deze ene ervaring houden Cees!!!

    BeantwoordenVerwijderen