dinsdag 21 juni 2016

Death Valley National Park


Maandag, 20 juni 2016.
Na het drukke Las Vegas zijn we on the road richting Death Valley National Park. Vooraf worden we gewaarschuwd dat we met genoeg water en benzine op pad moeten gaan in dit woestijngebied. Mobiele telefoons werken onderweg niet. Daarom moeten we bij pech een witte lap aan de antenne van de auto binden en wachten (of hopen) tot er iemand langs komt die hulp kan halen…..Fijne gedachten…. De temperaturen kunnen extreem zijn, in de zomer kan het zomaar 120° F. worden en dat kunnen wij beamen want dat wordt het vandaag ook. Ondragelijk heet kan ik jullie verzekeren!! Een klein stukje omhoog lopen om van het uitzicht bij Zabriskie’s Point te genieten is eigenlijk al een hele opgave. Een hoed/pet, water, zonnebrandcreme en zonnenbril zijn écht onmisbaar. De zon brand zo hard op je huid dat het na een paar minuten al pijn doet. Gelukkig gaat alles goed onderweg. We moeten alleen de route wat aanpassen want de weg (Badwater Road) die wij willen rijden is helaas afgesloten, dus over op plan B. Rond een uurtje of twee komen we aan bij Furnace Creek Ranch. Nadat we zijn ingecheckt besluiten we ons een poosje lekker rustig te houden….

Na het eten hopen we dat de temperatuur wat gezakt is en dat we kunnen profiteren van het avondlicht. Terwijl de zon al aardig zakt wijst de thermometer nu zelfs 123° F. aan, dat is 50,6° Celsius!!! We moeten oppassen om ons niet aan ijzer of metalen voorwerpen te verbranden. Het rondje Artist’s Palette wat we rijden is prachtig. De bergen hier hebben allerlei kleuren die bij een laag zonnetje mooi uitkomen. Later op de avond lezen we dat er een hittegolf in Zuidwest Amerika is en dat er zelfs al doden zijn gevallen tijdens onder wandelaars en mountainbikers. Vrees niet thuisfront want met dit soort weersomstandigheden houden wij het hoofd “koel”en doen we geen rare dingen!!

1 opmerking:

  1. Ja ik ben er ook wel is geweest en ik moest ook voldoende brandstof bij hebben. Het duurt heel lang voor je een tankstation tegenkomt.

    BeantwoordenVerwijderen