zaterdag 18 juni 2016

Springdale - Zion NP

Vrijdag, 17 juni 2016
 
Het luie zweet is er vanmorgen al vroeg uit. Eerst de zonsopkomst bij Bryce Canyon´s Sunrise Point bekeken. Omdat we nog geen afscheid kunnen nemen van deze mooie omgeving besluiten we de Navajo Trail en een  stuk van Queen´s Garden Trail te gaan lopen. Wát een bijzondere ervaring weer, achter elke bocht wacht er een nieuwe verrassing….  
 Na een bakje koffie bij Sunset Point zijn we toch de auto maar ingestapt om richting Zion NP te rijden. We komen via een lus o.a. langs Navajo Lake en Cedar Breaks National Monument dat op 3048 meter hoogte ligt. Het is er super koud en hier en daar ligt nog wat sneeuw. De omgeving waarin we rijden is weer compleet anders, vandaag lijkt het een mix van Oostenrijk en Canada vinden wij. En natuurlijk, ook weer prachtig!


Halverwege de middag zijn we in Zion National Park. Omdat dit park veel lager ligt dan Bryce is het hier behoorlijk heet. Wat temperaturen betreft is het een gekke dag vandaag, we begonnen met een graadje of 3 vanmorgen. Tijdens de wandeling was het met een graad of 22 precies mooi. Vervolgens gingen we bij Cedar Breaks weer terug naar 2 graden om af te sluiten met 34 graden in Zion NP.
Zion is het oudste National Park en net als Bryce Canyon heel populair. De Canyon´s hebben  overweldigende rotswanden, wat een bonken vergeleken met Bryce.
Je kunt hier heel veel wandelingen maken maar je moet daarvoor wel met de pendelbus naar het beginpunt want er mogen nergens auto´s worden geparkeerd (mits je een vergunning hebt) in het park. Wij gaan laat in de middag Emerald Pool lopen en met de pendelbus gaat het razend snel, dat hebben ze goed geregeld hier!! De waterval die we onderweg tegen komen valt een beetje tegen, het is bepaald geen Niagara waterval…..

1 opmerking: