dinsdag 14 juni 2016

Chinle - Canyon de Shelly

Maandag, 13 juni 2016
Zagen we gisteren de zon onder gaan bij Mather Point (Grand Canyon), vandaag willen we de zon op zien komen bij Desert View. Dat betekent vroeg op, maar dan ook écht vroeg….. om 03:30 uur ging onze wekker. En nu niet lachen…de zonsopgang viel door de bewolking toch een beetje tegen. En het was koud, brrrr echt niet normaal! Ondanks onze “tegenvaller” hebben we wel een prachtig uitzicht tijdens ons ontbijt. De croissants, koffie en het sapje smaken prima.Hierna rijden we verder richting Chinle. Dat ligt trouwens net als Scottsdale en de Grand Canyon in de staat Arizona. In eerste instantie zouden we door rijden naar Mesa Verde maar Eric bracht ons op het idee om deze route te kiezen. Wij kregen van Ben en Arina een paar maanden geleden de gouden tip om hun vriend Eric eens te bezoeken voor advies en wat zijn wij hen daar dankbaar voor. Echt top!!!
De rit naar Chinle gaat dwars door de woestijn van Arizona. Dit heuvelachtige gebied heeft eindeloze vlaktes en lange wegen die in de horizon lijken te verdwijnen. Daarnaast komen we langs vele Indianen dorpjes. Onderweg pakken donkere wolken zich samen en de wind gaat zo tekeer  dat er regelmatig droge struiken over de weg waaien. Niet veel later breekt er ook nog een behoorlijke donderbui los en is de eerste regen voor ons in de USA een feit.
Gelukkig duurde dit niet lang, in Chinle klaart het op en terwijl we Canyon de Shelly op gaan gaat ook de zon weer schijnen. En wat is deze Canyon ook weer schitterend!! Deze is veel minder toeristisch dan Grand Canyon maar doet er zeker niet voor onder. De verschillende uitzichtpunten roepen veel oh’s en ah’s op, fotocamera’s maken overuren en we lopen ook nog een stuk van White House Trail. Wat een heerlijke (lange) dag weer!!1 opmerking: