woensdag 15 juni 2016

Kayenta - Monument Valley

 
Dinsdag, 14 juni 2016.
We rijden vanmorgen eerst langs de noord kant van Canyon de Shelly. Die is bijna net zo mooi als de zuid kant. Hier zie je nog wat van de oude huizen waar, in vroeger jaren, de Navajo indianen woonden.  Je kunt je echt niet voorstellen hoe dat geweest moet zijn…..          
 


Daarna rijden we door richting de staat Utah. Het landschap wisselt constant. Zo lijkt het of we in het Red Centre van Australië rijden en zo kleurt de omgeving weer zandkleurig. De indrukwekkende oneindige vlaktes zijn er ook nog steeds en telkens verbazen wij ons er over dat je zover je kijken kunt alleen maar natuur ziet. We rijden het grootste deel over heuvelachtige wegen en doen één spectaculaire afdaling met veel haarspeldbochten. Ik denk dat Piet daar vannacht in zijn dromen wel vanaf komt op z’n motor….. Wat is het ook hier prachtig!!


Als we weer wat meer afzakken richting Monument Valley doen we Gooseneck State Park aan. Hier zie je een goed voorbeeld van een “zwervende meander”. Dat is een rivierbedding met een kronkelend looppatroon die al bestond voordat het Colorado Plateau begon te stijgen. Toen het grote plateau omhoog kwam werden de lussen steeds dieper. Halverwege de ochtend dronken we een bakkie aan de sterkstromende San Juan rivier en dezelfde rivier loopt ook door Gooseneck State Park.


Niet veel verder duikt opeens het landschap van Monument Valley op. Dit werd beroemd door western films en John Wayne. Het is één van de meest gefotografeerde plekken in Amerika. De vallei heeft een “gezicht” dat over de hele wereld bekend is. Haar schoonheid wordt nog eens versterkt door het saaie landschap eromheen…..
We zijn hier nu één week maar we doen zoveel indrukken op dat het lijkt alsof we al een maand onderweg zijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten