zaterdag 25 juni 2016

San Francisco II

 
Vrijdag, 24 juni 2016.
Het is mistig en fris als we vanmorgen vroeg richting het eiland Alcatraz varen. De Golden Gate Bridge gaat schuil achter een dik wolkendek. Eenmaal op de ferry komt er een voorzichtig zonnetje voor de dag en langzaamaan trekt alle mist weg en wordt het een stralende dag.
Op het eiland Alcatraz staat de, ooit zwaar bewaakte, gevangenis waar menig maffia crimineel en hoog-risico gevangene vast zat. Indrukwekkend om hier rond te lopen!Als we weer van het eiland af zijn huren we fietsen om naar de Golden Gate Bridge te gaan. Dit kenmerkende monument van San Francisco werd in 1930 gebouwd. Het is constant schakelen met de versnellingen want zo klimmen we behoorlijk en dan gaan we weer stijl naar beneden. Als we de brug over zijn fietsen we door naar Sausalito. Van daaruit kunnen we terug varen met de ferry naar Fisherman´s Wharf, waar we de fietsen kunnen terug brengen.
Dan is het tijd voor een biertje en een lekker hapje eten. We besluiten terug naar het hotel te gaan lopen. Onderweg komen we natuurlijk weer van alles tegen. Net als in andere steden ook hier mensen die op straat leven, maar hier zijn het er wel heel erg veel vermoeden wij. Ze zijn ook stuk voor stuk vreselijk de weg kwijt….. zó triest! Komend weekend is in San Francisco de Gay Pride, ook dat is goed te merken. Wij “simpele” Hollanders kijken onze ogen uit!!

Wij vinden San Francisco een hele leuke en bruisende stad!!

4 opmerkingen:

 1. Indrukwekkende reis zeg, erg leuk om iedere keer mee te lezen! Veel plezier nog even!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Fijke! Het is inderdaad een bijzonder land met veel uiterste.... De moeite waard!!
  Liefs van ons x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Afwisselend allemaal. Leuk om alles te volgen. Groet Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is zeker afwisseld Ria, geen seconde verveling hier. Tot snel xx

  BeantwoordenVerwijderen