maandag 20 juni 2016

Valley of Fire - Las Vegas

 
Zaterdag, 18 juni 2016.
Utah, Arizona en Nevada. We rijden door alle drie de staten vandaag. Onderweg vanuit Zion richting Las Vegas rijden we hele stukken langs meters hoge rotsblokken.
 

Valley of Fire ligt mooi op de route, die pakken we daarom ook mee. Eenmaal van de highway af heb ik even het idee…..is dit het? Maar dan merken we ineens dat we de woestijn in gaan.


De temperaturen liepen vanmorgen al behoorlijk op maar hier is het wel heel erg warm.


Na een bezoek aan het visitor centre, waar ons op het hart gedrukt wordt vooral heel veel water mee te nemen, gaan we de scenic drive op. Het uitzicht is (alweer) schitterend. Ondanks dat er geadviseerd wordt niet te gaan lopen bij deze temperaturen (+/- 44 gr.) proberen we toch een trailtje van 800 meter…. Zo’n klein stukje moet kunnen, dachten we. Na 200 meter besluiten we toch terug te gaan, tussen de smalle bergspleten loopt de temperatuur volgens ons op tot misschien wel 50 gr. of hoger. Gekkenwerk dus en niet te doen. We snappen nu ook gelijk het wateradvies.



De rest doen we per auto en af en toe stappen we uit om te genieten en even wat foto’s te maken. Wat een prachtig gebied weer. Het laatste stukje naar Las Vegas gaat vlot en daar wacht ons een cultuurshock…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten