zondag 26 juni 2016

Pacific Grove

Zaterdag, 25 juni 2016
 
Na het ontbijt lopen we in San Francisco nog even naar de hoek van de straat. We missen dit weekend net de Gay Pride, maar alle voorbereidingen zijn in volle gang of eigenlijk staat alles klaar voor de start. Wát een organisatie zoiets, er komt heel wat voor kijken. Beveiligingspoortjes, rijen en rijen met toiletten, standjes voor eten en drinken,  marktkraampjes met allerlei prullaria, verrijdbare pinautomaten, verschillende podia, lantaarnpalen met bijzondere bordjes erop zijn afgeplakt, een waterpartij met hekken eromheen, overal in de stad de regenboogvlaggen, héél véél beveiliging…..je kunt het zo gek niet bedenken. Het wordt vast een geweldig feest. Het weer hebben ze in ieder geval mee, daar zal het niet aan liggen.



Na ons loopje stappen we in de auto om langs de westkust af te zakken richting Pacific Grove. Dat is een klein plaatsje net onder het bekendere Monterey. Deze kustplaats staat bekend om haar Spaanse oorsprong en is al jaren een geliefde badplaats. Watersport staat hier op nummer één, dat mag duidelijk zijn. En ook voor een heerlijk visje ben je aan het juiste adres! Als wij er rondlopen is er een Rockfestival aan de gang. Muziek, een hapje en een drankje en veel glimmend opgepoetste oude auto´s en hotrods.




Het plaatsje Pacific Grove is een stuk rustiger. Ons hotel staat vlak aan zee en natuurlijk lopen we daar ook nog even heen……

Geen opmerkingen:

Een reactie posten