donderdag 16 juni 2016

Page


Woensdag, 15 juni 2016

Het begint misschien een beetje eentonig te worden maar we hebben alweer een geweldige dag. Vandaag rijden we van Kayenta naar Page. Onderweg is het onverminderd mooi. De eerste stop is bij Navayo National Monument, waar we de Sandal Trail lopen. Het is nog vroeg in de ochtend daardoor qua temperatuur goed te doen. Het monument werd gecreƫerd om een aantal klippenwoningen van oudere dorpsindianen, de Pueblo's, te beschermen. Deze volkeren leefden hier honderden jaar lang, maar verdwenen rond het jaar 1300. De klippenwoningen zijn te zien vanaf de rand van de kloof aan het einde van onze wandeling. Gisteren zagen we ook al van dit soort woningen.



Vlak voor Page stoppen voor Lower Antelope Canyon. Deze canyon heeft diepe smalle kloven in de rotsen die maar net breed genoeg zijn om doorheen te lopen. Het licht filtert omlaag de sleuven in en reflecteert daarbij op de verschillende ruwe rots oppervlakken waardoor de canyon lijkt te gloeien.....schitterend!!! Als we terug in de auto zitten merken we dat we zo ongeveer gezandstraald zijn. Het waait hier behoorlijk en het woestijnzand zit werkelijk overal.




3 opmerkingen:

  1. Wat een bijzondere tocht weer zeg, ziet er mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was ook prachtig Fijke! Foto 2 en 3 moet je eigenlijk in de lengte zien. Die kregen we niet op die manier in het blog. Maar dan zijn ze nog mooier vind ik. Heel indrukwekkend.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt gave foto's . Mooi hoor. (Cees)

    BeantwoordenVerwijderen