zondag 12 juni 2016

Jushua Tree - Scottsdale

 
Zaterdag, 11 juni 2016
Het bloggen is af en toe toch een dingetje, de ene keer lukt het niet om de foto´s erbij te zetten en een andere keer gaat de tekst weer lastig. Hopelijk hebben we het lek nu boven water…. De tekst van gisteren staat inmiddels bij de eerder geplaatse foto´s.


Voor vandaag staat er een lange rit op de planning. We gaan van San Diego naar Scottsdale met op de route een bezoek aan Joshua Tree National Park.  De bomen in dit park hebben hun naam te danken aan vroege Mormoonse pioniers, die dachten dat de takken van deze bomen armen waren van een Bijbelse patriarch die hen naar het beloofde land zou  leiden. Een bezoek aan Joshua Tree NP is anders dan andere parken omdat je hier veel trail kan lopen. Wij doen er twee, de Barkerdam trail en bij Cottenwood Spring de korte versie van de Mastodon trail. Ryan mountain trail die we eigenlijk wilden doen werd ons bij het visitor centre afgeraden omdat het veel te warm is. Daar hebben we maar braaf naar geluisterd, zij weten het vast veel beter dan wij!



Ook Key’s View, een mooi uitkijkpunt, wordt bekeken en de cactussen bij Cholla Cactus Garden slaan we niet over. Met al het mooi’s dat we zien en de cd “Joshua Tree” van U2 op in de auto hebben we in dit park echt een super dag!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten