vrijdag 24 juni 2016

San Francisco

Donderdag, 23 juni 2016
 
Vanmorgen zijn we vertrokken uit Oakhurst om de drukte van San Francisco op te zoeken. Onderweg weer mooie plaatsjes geschoten. Gisteren dronken we koffie langs een woeste, kolkende Merced rivier en vandaag zien we zijn (of haar) rustige kant. Het water is spiegel glad.
 

Ook Don Pedro Lake laat zich mooi fotograferen.

Verder komen we door leuke dorpjes, heuvelachtig gebied en gaan we een paar bergpassen over. Er worden heel wat bochtjes gedraaid en haarspelbochten genomen.
Rond een uur of twee rijden we San Francisco binnen. Op dit soort momenten ben ik even heel blij dat ik mijn rijbewijs kwijt ben….. Knap staaltje werk van Piet om hier het hotel te vinden!
We droppen snel de bagage en gaan gelijk (zonder auto) de stad in. Het is ook hier even wennen hoe alles werkt. Gelukkig hebben we snel de juiste bus te pakken en stappen we uit bij het gezellige en drukke Fisherman’s Wharf.We kuieren langs een paar pieren, zien bootjes af en aan gaan en spotten een aantal zeeleeuwen die hier vaak van de zon genieten.


De stad zelf heeft enorm steile hellingen, het lopen is daardoor heel vermoeiend maar de uitzichten daarentegen zijn de moeite waard. Eén van de bekendste straten is Lombard Street. Er wordt gezegd dat deze straat de “gevaarlijkste is van de wereld” omdat er acht scherpe bochten in zitten op een 40 graden helling……


De beroemde Cable Car mag natuurlijk ook niet ontbreken, die moet je gezien hebben. Leuk hoor!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten