zaterdag 11 februari 2017

Nieuw Zeeland

Gisteren zijn we zonder problemen van Singapore naar Christchurch gevlogen. De douane in dit land doet geen half werk. Al gewaarschuwd door Cees en Corina gaan we op een drafje richting de controle en staan redelijk vooraan in de rij. Dat deel gaat vlot en ook de bagage rolt snel daarna over de band. Tot slot nog even een laatste check…. Honden snuffelen aan tassen, jassen en schoenen en alles gaat nog een keer door een scanpoortje. Bingo….: Is this your bag, ma´m?  “Ja, dat is de mijne” is mijn antwoord. Er was op de scan een hoefijzerachtig voorwerp te zien wat ze niet kunnen thuisbrengen. Zelf heb ik ook geen idee dus de tas moet open. Een eerste zoektocht leverd een hoop rotzooi op maar niet hetgeen wat ze zoeken. Ondertussen begin je er dan toch een vreemd nerveuzig gevoel bij te krijgen….. Dan nog maar een keer spitten. Omdat het gevaar zich bij mijn bergschoenen af schijnt te spelen halen we alles wat ik daarin heb gestopt er ook maar uit. En daar kwam de boosdoener voor de dag…..de gesp van mijn riem!! Pffff probleem opgelost. Een dikke duim van de douanier die vrolijk verder gaat en ons achter laat met de bende….

Als we de airport hal in lopen staan Cees en Corina ons op te wachten. Totaal onverwacht want wij zouden de huurauto ophalen en naar hun huis rijden. Superleuk om ze hier te ontmoeten!!!


De huurauto is gelukkig vrij snel geregeld waarna we achter elkaar richting Rakaia gaan. We stoppen bij een leuk chalet met een heerlijk landelijk uitzicht. Hier wonen Cees en Corina inmiddels anderhalf jaar.  Leuk om alles nu in het echt te zien en er een beeld bij te hebben.


Tijdens een cappucinno met overheerlijke vers gebakken appeltaart a la Corina kletsen we een hoop bij. Na de koffie stelt de family voor om een klein stukje te wandelen bij Rakaia Gorge.

Ondanks de slaap en de “zeebenen” lijkt het ons een goed plan.
Wat een prachtig gebied is dit!! Om een mooi uitzicht te krijgen moeten we een stukje de berg op. Het is het klimmen meer dan waard….

Na afloop doen we een lekker wijntje met heerlijke hapjes op onze komst in Nieuw Zeeland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten