maandag 20 februari 2017

Milford Sound

We staan vanmorgen vroeg op om alle tijd te hebben om naar Milford Sound te rijden. De route erheen schijnt, volgens ons boekje, spectaculair te zijn. De zon staat aan de hemel als we in de auto stappen. Al met al een prima vooruitzicht. Nog maar net op weg zien we dat er behoorlijk wat mist hangt in de verte. En niet veel later rijden we een hele kleine wereld binnen. Bij vlagen zien we geen hand voor ogen. Voorzichtig rijden maar in dit bergachtige gebied. Volgens TomTom rijden we langs een meer, niets van te zien. Dan volgt er een scenic point...precies...niets van te zien! Als we hoog op een berg rijden gloort er hoop, het klaart op. Maar weer naar beneden rijdend zien we weer niks. En zo gaat het door tot aan Milford Sound....het zal toch niet waar zijn dat we daar ook niks zien? Dat zou zonde zijn van onze geplande vaartocht. Tja, de natuur kun je niet sturen, we zullen het ermee moeten doen.


Maar dan heel wonderbaarlijk, zo snel als we de mist inreden, zo snel zijn we er nu ineens uit!! Het klaart op, en de zon komt door als we uit de auto stappen.
Het inchecken voor de boottocht is snel voor elkaar. Op de kade moeten we even wachten voor we de boot op mogen.


Daar wacht ons een tweede (minder leuk) natuurverschijnsel: duizenden Sandfly’s!! Ze hangen in grote zwermen om ons heen, alsof we vrienden zijn. Gelukkig hebben we Deet gesmeerd, ons pakken ze niet meer (hopen we). De afgelopen dagen zijn we al vaker overvallen door deze kleine bloeddorstige monsters. Piet telde zojuist veertig beten en ik een stuk of tien. De super kleine vliegjes bijten in je huid en zuigen wat bloed op. Wat overblijft is een klein bloedpuntje, niet veel bijzonder zou je denken. Tot een paar dagen later, dan gaat het jeuken als een gek!! En als je ze dood slaat op bv je broek of je shirt dan heb je een bloedvlek, weten we uit ervaring... grrrr.
Eenmaal op de boot hebben we er gelukkig geen last meer van gehad.


De Milford Sound is een fjord van maar liefst 16 km lang. Dit fjord snijdt diep het land in en de bergwanden rijzen tientallen meters de lucht in waarvan spectaculaire watervallen het water in kletteren.
Het landschap is zo indrukwekkend, hier rondvaren is écht prachtig!!


We zien ook nog zeehonden en een pinguïn, leuk!!!
De zon laat ons niet meer in de steek. Weer terug naar Te Anau kunnen we alsnog van de route genieten, dus ook dat deel is uiteindelijk goed gekomen!! Ondanks de mistige start hebben we toch weer een topdag gehad.


5 opmerkingen:

 1. Waaauw wat ziet het er allemaal mooi uit zeg, heel leuk om dagelijks de blog te lezen!! Geniet er lekker van en sterkte met de Sandfly's haha! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat hebben jullie weer een geweldige trip, heerlijk alle blogs gelezen en de foto's bekeken!
  Lieve Joke en Piet, geniet van deze fantastische reis, wij volgen jullie ����
  Lieve groet uit het Schoonoordse van Aad en Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Aad en Carla, leuk dat jullie een klein beetje met ons ´meereizen´. Lieve groet terug van ons 2tjes vanaf de andere kant van de wereld xx

  BeantwoordenVerwijderen