woensdag 15 februari 2017

Fox

 
We wandelen over een pad van stenen en keien, langs kleine watervalletjes, over bruggen en soms steken we via een aantal stenen een watertje over op weg naar de voet van de gletsjer. Het beginstuk is vrij vlak maar naarmate we verder komen wordt het steiler en steiler. Halverwege horen we een hoop gedonder en geraas, met een vliegende vaart rollen er een aantal stenen naar beneden....wat een herrie!! Nu begrijpen we ook waarom er stukken zijn afgezet. 

 
Boven worden we beloond met een berg smerige sneeuw, de voet van de Fox gletsjer. Was het vanmorgen vroeg nog helder en zonnig, nu beginnen dikke wolken zich boven ons samen te pakken. Gelukkig houden we het wel droog.

 
Eenmaal weer beneden trekt het helemaal open en blijft onze grote vriend de zon ons de hele dag volgen. Na een cappuccino met wat lekkers rijden we 5 kilometer verder naar Lake Matheson.

 
We wandelen het meer rond door een oeroud regenwoud en maken mooie plaatjes bij de uitkijkpunten.

 
Op de terugweg maak ik mijn eerste kilometers achter het stuur. Zowel een automaat als het links rijden is best even wennen, maar.....zonder brokken thuisgekomen! Er zijn vandaag heel wat kilometers gelopen, dan heb je wel een lekker biertje verdient vinden wij en doen dat heerlijk in de zon op het terras. Hier krijgt Piet nog een extra beloning....de volle laag van een duif...hahaha

Geen opmerkingen:

Een reactie posten