maandag 21 juli 2014

Banff en omgeving


Het stadje Banff ligt in het hart van het eerste en meest beroemde national park van Canada. Het is hier levendig en ook in de zomer druk. In het centrum zijn ze duidelijk ingesteld op toerisme, er zijn veel eetgelegenheden, souvernierswinkels en winkels voor outdoorartikelen. Iets buiten het dorp ligt het Fairmont Banff Springs Hotel. Dit indrukwekkende Canadian Pacific Railway hotel is qua architectuur een mengeling van een Schots herenhuis en een Frans kasteel.
 
Het hotel was meer dan 100 jaar in het bezit van Canadian Pacific Railway. Als we vervolgens Lake Minnewanka willen gaan bekijken blijken we na een poosje de verkeerde kant op te rijden. Dan de plannen maar bijstellen. In plaats van morgen doen we vandaag nog een keertje Lake Louise. We wandelen er een kleine 2 km steil omhoog om het meer van grotere hoogte te bewonderen.


Dit wereldberoemde  meer is werkelijk schitterend. Al doen het eerder bekeken Lake Emerald en Lake Moraine, wat we hierna zien, er zeker niet voor onder vinden wij. 
 

2 opmerkingen:

  1. Bekende plaatsen, al hadden wij het qua weer beter getroffen. Mooi hè allemaal? Genieten jullie maar verder van al dat moois, fijne tijd nog en groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is schitterend Atie en we genieten er volop van! Groetjes terug vanuit Jasper x

    BeantwoordenVerwijderen