woensdag 23 juli 2014

Jasper´s Wildlife


We blijven nog een dagje in Jasper en starten vandaag met de “Valley of the Five Lakes Trail”. Een prachtige wandeling van 5 km in Jasper National Park.  Als je ergens beren tegen kan komen dan is het hier in dit park. Daarom staan er ook overal dit soort waarschuwingsborden.

Deze borden maken vooral mij niet helemaal gerust (en dat is zacht uitgedrukt). We willen maar wát graag een beer zien maar ik heb er wel wat wensen bij: en dat is vooral veilig zittend in de auto! Nog maar net begonnen aan de trip wil ik eigenlijk het liefst terug naar de auto. Wat als we zo een beer tegenkomen die niet zo goed gemuts is vandaag? We zijn maar samen en hebben niks om het beest af te schrikken…. Maar volgens Piet is er niks loos dus lopen we toch door. Ik loop zo gefocust dat ik me op een goed moment een halve hartverzakking schrik van een man die achter een boom vandaan komt lopen. Eerlijk is eerlijk de wandeling langs de vijf meren is inderdaad schitterend en zeker de moeite waard maar ik wil me een volgende keer wel wat veiliger voelen. Daarom gaan we nog voor we verder gaan terug naar Jasper voor de aanschaf van een berenbel (om het beest te laten weten dat we eraan komen zodat hij ons niet van schrik aanvalt) en een busje berenspray (deze kun je in noodgevallen gebruiken).


Zo, dat voelt toch wat beter! Omdat ik zo schijterig ben en Piet het niet meer ziet zitten met mij erbij beren te spotten besluiten we voor vanavond een tour “Wildlife Watching” te boeken. Lekker veilig met een gids. Daarna gaan we met de auto naar Lake Maligne. Het meer stelt niet zo heel veel voor maar wat zien we onderweg……precies: Beren!! Vier stuks om precies te zijn, geweldig!!


Maar ja wel een beetje zonde van ons geboekte tripje voor vanavond. Nu maar hopen dat we voor al dat geld dan ook nog wat wild zien? We moeten er vreselijk om lachen. Gelukkig valt het ’s avonds mee. We hebben een gezellige gids en zien uiteindelijk nog zes zwarte beren, een jonge grizzly en een aantal herten.
Eind goed al goed… we zijn flink aan ons trekken gekomen qua berenwens en de bel en spray zitten nog veilig in de tas!!

4 opmerkingen:

 1. GAAAAAAF mam en Piet! Die beren! Te cool! Xx Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was het zeker te weten lieverd!! Groetjes xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu met een rood wijntje op een berevel bij de openhaard?
  Of heb je de berenvel al verkocht? Groet Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het rode wijntje en de openhaard gaan wel lukken maar we verkopen de huid niet voor de beer geschoten is Cees.....en dat willen we maar zo laten!! Groetjes, Piet & Joke

  BeantwoordenVerwijderen