donderdag 17 juli 2014

Whistler


Voorlopig is het even gedaan met de grote steden. Vandaag gaan we richting de Rockies. Via Highway 99 rijden we naar Whistler. De rit erheen laat ons een bergachtig landschap zien. Er ligt op de toppen van de bergen nog sneeuw!
 
We stoppen even in het kleine plaatsje Horseshoe Bay en nabij Squamish wandelen we naar de Shannon Falls, een waterval met een hoogte van 198 meter. Regelmatig zijn er view-stopplaatsen waar we van het mooie uitzicht genieten.
 
 
Whistler is in de winter een populaire wintersport plaats maar ook nu in de zomer is er genoeg vertier. De ski´s zijn omgeruild voor mountainbikes en het is er overdag en ´s avonds gezellig druk. Whistler was overigens Olympisch dorp in 2010 toen de olympische winterspelen plaats vonden in Vancouver. Vandaag is van winterse temperaturen absoluut geen sprake, het is hier bloedje heet….de meter geeft in de middag 32 graden aan. 

4 opmerkingen:

 1. Wat een belevenissen weer!
  En wat zien jullie weer veel moois!!
  Erg leuk dat we ook deze reis op deze manier een beetje mee gaan.
  Groetjes, André en Alinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hé André en Alinda, we genieten weer volop!! Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje Joke, jij hebt wat met roggelende mensen, lijkt Vietnam wel, Cees lag in een deuk en had graag het gezicht van die vrouw willen zien die van stoel verwisselde!

  Het ziet er allemaal prachtig uit, geniet ervan! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja echt hé Corien, vreselijk!! Komt vast omdat ik het zo smerig vind..... Niet alleen het gezicht van die mevrouw, dat van mij sprak ook boekdelen denk ik :-)..... Genieten doen we zeker!! En jullie ook van het mooie weer!! Allemaal de groetjes xx

  BeantwoordenVerwijderen