zondag 20 juli 2014

Banff


Het ziet er donker uit als we met de gondel naar boven gaan voor een ontbijtje. Het beloofde uitzicht gaat ´m niet worden vandaag. Dikke wolken hangen als watten dekens voor en over de bergen. Dat is nou jammer…..

 
Als we klaar zijn en naar beneden gaan komen de eerste voorspelde spetters naar beneden en al snel volgen er meer. Heerlijk voor de natuur na zulke hete dagen. Super voor de bosbranden in Banff National Park waar men al een week  worstelt om het uit te krijgen maar wij zijn niet blij. Juist als we één van de mooiste bergroutes van de wereld gaan rijden hebben we geen uitzicht! Natuurlijk laten we ons er niet door kisten en blijven we vrolijk, zo erg is het nu ook weer niet. We rijden over bergpassen en door leuke dorpjes, dat wat we wél kunnen zien is prachtig. In het museum waar we tickets kopen voor de natuurparken zien we een instructiefilmpje hoe te overleven als we beren tegenkomen: enjoy the hiking!! Tegen de middag lijkt het iets beter te worden en als het even droog is maken we een wandeling van bijna 3 km naar een waterval. Nog maar net onderweg moeten we de regenjassen al voor de dag toveren. Nat en koud bewonderen we het natuurgeweld en ook op de terugweg houden we het niet droog. Gelukkig geen beren op de weg gezien, wel grote plukken berenhaar aan een tak….brrrr. Verder bekijken we in Yoho National Park de Natural Bridge; een gat in de rotsen waar met een enorm geweld het water doorheen gaat.


Daar vlakbij is Emerald Lake waar we natuurlijk ook langs gaan. Wat een prachtige kleur heeft dat water!!


Inmiddels is het buiten niet droger maar wel wat helderder geworden, er is wat meer te zien van de omgeving dat nu net lijkt op een groot schilderij. Als laatste bezoeken we vandaag Lake Louise in Banff National Park. Ook dat is schitterend! Over twee dagen willen we daar nog een keertje langs gaan in de hoop dat dan het weer wat beter is en we nog mooiere foto’s kunnen maken.  Al met al hebben we toch een super dag gehad en zitten we alweer op de helft van onze vakantie.

2 opmerkingen:

  1. Ja, de tijd gaat snel hè! Ook hier bij ons, de vakantie's zijn begonnen. Vanmorgen een bakkie gedaan bij pa en ma die trouw jullie blog volgt maar niet kan reageren, dus bij deze de hartelijke groeten! En wat die beren betreft nooit weg rennen hè altijd blijven staan en niet bewegen, zal je maar gebeuren!!!!

    Veel plezier Corina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor jullie berichtje, leuk!! Enne.....de groetjes terug natuurlijk xx

    BeantwoordenVerwijderen