zondag 27 juli 2014

Smithers


TomTom laat ons zien dat we 370 km richting het noorden gaan. Om precies te zijn, over 369 km moeten we rechtsaf en dan zijn we bijna bij ons volgende hotel. Eén rechte weg dus…. De eerste 150 km zijn ronduit slaapverwekkend. We zien bomen, bomen, bomen én bomen….dennebomen in alle soorten en maten, berkenbomen, sparren, loofbomen enz. enz.

We hebben tijdens al onze reizen al heel wat bossen en oerwouden gezien maar zoveel bomen als hier zagen we nog nooit. Er lijkt geen einde aan te komen.  Daarnaast  is er ook weinig mogelijkheid om even te stoppen om iets te bekijken of te wandelen. Het eerste dorp dat we na 150 km tegenkomen is Vanderhoof en daarna volgen er meer; Fraser Lake, Burns Lake, Houston en Telkwa. Stuk voor stuk kleine dorpen, leuk om doorheen te rijden maar dan heb je het ook wel gehad. Tussen de dorpen door wordt de omgeving weer wat mooier. We zien weer bergen en mooie vergezichten.


Het dorp Telkwa moet schilderachtig zijn, lest best dus….maar ook dat valt tegen helaas. “Misschien bedoelen ze dat het geschilderd moet worden”, maken wij er lachend van. Smithers is een gezellig dorp in de Bulkley vallei. Ooit was Smithers het hoofdkwartier van de Grand Trunk Pacific Railway (wat nu de CNR Northline is). Nadat we zijn ingecheckt rijden we naar de Twin Falls iets verderop. Daar wandelen we stukje naar boven om van het mooie uitzicht te genieten.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten